Головна Новини Суспільство Війна з Росією Анексія та новий світопорядок: що стоїть за указами Путіна – як події можуть розвиватися далі
commentss НОВИНИ Всі новини

Анексія та новий світопорядок: що стоїть за указами Путіна – як події можуть розвиватися далі

Оголошуючи своїми території, на яких ведуться бойові дії, Росія цілком імовірно може піти на певний ядерний ультиматум

30 вересня 2022, 12:12 comments1622
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін підписав укази про визнання окупованих Херсонської та Запорізької областей "незалежними територіями" після проведення там так званих "референдумів". Він також закликав представників СНД допомогти йому створити "справедливіший світовий порядок". Сьогодні очікується "церемонія підписання" про анексію РФ захоплених територій України (частини Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської областей). Про що говорять такі дії Кремля? До чого вони можуть призвести? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Анексія та новий світопорядок: що стоїть за указами Путіна – як події можуть розвиватися далі

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Кремль грає на дуже ризиковане підняття ставок щодо України, а й Заходу

Голова Центру політичних студій "Доктрина", політичний консультант Ярослав Божко розмірковує так:

"Визнання "незалежності" окупованих територій потрібне РФ як проміжна ланка перед включенням їх до свого складу, подібно до захоплення Криму в 2014 році".

На думку експерта, тут Кремль очевидно грає на дуже ризиковане підняття ставок, яке стосується не тільки України, а й Заходу.

"Адже оголошуючи території, на яких ведуться бойові дії своїми, Росія цілком імовірно може піти на певний ядерний ультиматум: вимога до Києва відвести війська під загрозою ядерного удару. Визнання територій частиною РФ необхідно як проміжне ланка цього шантажу ", — констатує експерт.

Люди для недокрани-Росії – безправні кріпаки

На думку адвоката, юридичного експерта Тетяни Матяш, у хворій уяві російського диктатора він був пупом Землі, який має право утворювати нові нації/народності. Так з'явилися, пояснює експерт, якась луганська, донецька, запорізька та херсонська національність.

"Після цього, виправивши міжнародне право, нелюд-Путін визнав "незалежність" окупованих територій від здорового глузду. І сьогодні присвоїть їх собі. Все це не несе жодних правових наслідків для жодної країни. Але це несе наслідки для людей, – зазначає Тетяна Матяш. – Люди для недокраїни-Росії – безправні кріпаки. З моменту анексії усі мешканці анексованих територій автоматично визнаються громадянами РФ. Наплювавши на їх думці і навіть їх відсутність на цих територіях. Цар сказав – ви тепер холопи. І все… Відповідно, їх пресуватимуть, мобілізуватимуть у загарбницьку армію. І тому подібне".

Щодо путінських закликів до членів СНД, тут, на думку експерта, нема чого коментувати. СНД, пояснює він, спочатку створювалося як аналог ЄС. Але вийшов якийсь франкенштейн. Як завжди, якщо за справу береться Московія.

"Нещодавній саміт ШОС, де Путін сподівався знайти союзників, чітко вказав на місце Росії у світі – ізгоя. А ділитиме світ лише Росію, – упевнена Тетяна Матяш. – На національні шматки. Незабаром".

Читайте також на порталі "Коментарі" — котел для Росії: у США назвали напрямок, де росіяни виявилися відрізаними від підкріплення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

denn

30 вересня 2022, 13:57

СEКС Знaкoмствa в твoем горoде: бeсплатно, анoнимно, по обoюднoмy сoгласию, пpoсто попpобуй ----- https://7l.ink/goo


Новини