Головна Новини Суспільство Війна з Росією Американський ленд-ліз для України так і не запрацював: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Американський ленд-ліз для України так і не запрацював: у чому причина

Вашингтон не хоче поки що накладати на Київ фінансових зобов'язань щодо повернення або компенсації таких поставок, стверджують джерела видання.

11 квітня 2023, 11:10 comments4758
Поділіться публікацією:

Адміністрація президент США Джо Байдена ще не скористалася програмою ленд-ліз для відправки озброєння Україні. Сьогодні цей варіант не використовується через наявність двопартійної підтримки Києва, а також виділення коштів Конгресом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Politico".

Американський ленд-ліз для України так і не запрацював: у чому причина

США та Україна. Фото: з відкритих джерел

Джерела видання зазначили, що ленд-лізом все ще не скористалися, головним чином через схвалену Конгресом суму підтримки, яка ще не витрачена.

"Ми приділяємо першочергову увагу допомозі в галузі безпеки, за яку їм (Ред. – Україні) не доведеться нам платити", — заявив на умовах анонімності високопоставлений представник адміністрації.

Чиновник додав, що США готові використати ленд-ліз у майбутньому. Але зараз основна увага приділяється поставкам у рамках повноважень, схвалених Конгресом.

Ще однією причиною поки що "притримати" ленд-ліз є наявність двопартійної підтримки для постачання військової допомоги Україні. Як сказав помічник одного з конгресменів-демократів, якщо опір республіканців посилиться або підтримка України в суспільстві знизиться, тоді буде сенс використовувати ленд-ліз, щоб обійти законодавчі зусилля щодо блокування постачання зброї.

При цьому не всі у Конгресі задоволені тим, що варіант ленд-лізу залишається невикористаним, зазначає видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Пентагон розслідує витік секретних планів НАТО та США щодо підготовки наступу України. Крім того, в мережу "злили" нові секретні документи про Україну, Китай та Близький Схід. Вже виникла реакція на це з боку Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України, а також аналіз російської реакції від американських аналітиків. Про що говорять ці "сливи", загальний галас навколо них, а також реакція сторін? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини