Головна Новини Суспільство Війна з Росією Американська компанія нарощує виробництво HIMARS через війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Американська компанія нарощує виробництво HIMARS через війну в Україні

Lockheed Martin почне більше виготовляти артилерійських ракетних установок.

19 жовтня 2022, 23:49
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Американська компанія з виготовлення зброї Lockheed Martin планує збільшити виробництво пускових установок High Mobility Artillery Rocket System більш відомих як HIMARS. Через війну в Україні існує велика потреба саме такої зброї в регіоні.

Американська компанія нарощує виробництво HIMARS через війну в Україні

High Mobility Artillery Rocket System. Фото з відкритих джерел

Генеральний директор Джим Тайклет розповів інвесторам, що компанія Lockheed Martin виготовляє 60 установок на рік, але прагне збільшити виробництво HIMARS до 96 одиниць на рік.

Усього 20 артилерійських машин HIMARS створили значні проблеми на півдні України для росіян. ЗСУ закріпилась на околицях Херсону та постійно знищує склади зброї, мости, пункти прийняття рішень та транспортні ланцюги російських окупантів завдяки високоточним ударам з артилерійських установок HIMARS.

Джим Тайклет розповів про збільшення виробництва HIMARS невдовзі після підписання контракту з Естонією, яка планує закупити декілька одиниць цієї техніки для забезпечення військової переваги.

Генеральний директор повідомив, що виробництво зросте з п’яти до восьми одиниць готової техніки на місяць, окрім того, компанія планує збудувати новий завод для збільшення потужностей. Саме тому це потребує трохи часу, зазначає Джим Тайклет.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Естонія та інші країни Балтії узгодили замовлення по поставленню HIMARS в їх країни. Таким рішенням балтійські країни прагнуть покращити свої військові сили в регіоні.

Також "Коментарі" писали, що президент США Джо Байден готовий постачати сучасні системи ППО для України. Такі заяви Байдена прозвучали після терористичного нападу Росії на Україну, який відбувся 10 жовтня. РФ запустила 84 ракети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини