Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російська делегація не змогла виступити на кліматичному саміті COP27. Відома причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська делегація не змогла виступити на кліматичному саміті COP27. Відома причина

Польські активісти засудили злочинні дії Російської Федерації на кліматичній конференції COP27 в Єгипті та зірвали її виступ

16 листопада 2022, 16:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Триває другий тиждень кліматичного саміту ООН. Представники Росії поки не брали активної участі в COP27, яка цього року була організована на єгипетському курорті Шарм-ель-Шейх. Але під час російської презентації польські активісти почали протест і зупинили делегацію РФ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на польські ЗМІ.

Російська делегація не змогла виступити на кліматичному саміті COP27. Відома причина

Російська делегація на кліматичному саміті. Скрішнот: з відео Dominika Lasota

На кліматичному саміті росіяни хотіли виступити, на наступний десь після масових ракетних обстрілів України. 15 листопада РФ випустила понад 100 ракет. Окрім того, Росія постійно здійснює воєнні злочини та веде екоцидну діяльність на території України. Саме такі гасла озвучили польські активісти.

"Як ви смієте тут сидіти?! Ви жорстокі! Ви не заслуговуєте на повагу! Ви військові злочинці!" – вигукували польські кліматичні активісти Домініка Ласота та Вікторія Єдрошков’як.

Таким чином активістам вдалось зірвати виступ Росії, навіть, попри те, що  російська делегація одна з найбільших на кліматичному саміті.

"Для нас, для людей, які розуміють масштаби жорстокості Росії в Україні, неприпустимо, щоб така делегація мала підстави тут перебувати", — пояснили свої дії активісти.

Окрім того, активісти мали банер з написом "Викопне паливо вбиває". За даними організації Global Witness 33 делегати зі 150 на кліматичному саміті COP27 є лобістами викопного палива, зокрема згадуються російські бізнесмени Олег Дерипаска та Андрій Мельниченко, що перебувають під економічними санкціями Заходу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на кліматичній конференції виступив президент США Джо Байден та під час своєї промови згадав про Україну.

Також "Коментарі" писали про заяву прем'єр-міністра Польщі, який вважає, що Росія могла вчинити провокації в його країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини