Головна Новини Суспільство Екологія Байден виступив на кліматичному саміті: згадав про війну в Україні та вибачився за Трампа
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден виступив на кліматичному саміті: згадав про війну в Україні та вибачився за Трампа

В Єгипті відбувається найбільша кліматична конференція останніх років COP27. На ній виступають лідери багатьох країн, зокрема і президент США.

12 листопада 2022, 17:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Джо Байден виступив з промовою на кліматичному саміту COP27 та сказав, що напад Росії на Україну показав світу небезпеку від залежності викопного палива. Особливо, коли РФ використовує нафту та газ як зброю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Mirage News.

Байден виступив на кліматичному саміті: згадав про війну в Україні та вибачився за Трампа

Президент США Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Президент США засуджує дії Росії та говорить про важливість розуміння, що одна країна використовує енергетику як зброю та хоче взяти в заручники світову економіку.

"Потрясіння, які ми спостерігаємо в усьому світі, особливо жорстока атака Росії на Україну, загострюють дефіцит продовольства, зростання цін і сприяють глобальній інфляції. Війна Росії лише підсилює світ звільнитися від залежності від викопного палива", — сказав Байден у своїй промові в Шарм-ель-Шейху.

Джо Байден згадав і про свого попередника Дональда Трампа. Теперішній президент США перепросив за те, що Трамп вийшов з Паризької угоди, яка мала на меті зменшити сучасний вплив на зміни клімату. Президент США Джо Байден нещодавно прийняв кліматичний закон, який виділяє понад 360 млрд доларів на боротьбу зі зміною клімату.

Паризька угода, прийнята в грудні 2015 року на конференції ООН з питань клімату в Парижі, зобов'язує країни скоротити викиди парникових газів, щоб обмежити зростання середньої глобальної температури.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про вислови американської конгресвумен, яка сказала, що "жодної копійки не дістанеться Україні". Наразі відомо, що вона перемогла свого суперника демократа на виборах у США.

Також "Коментарі" писали про те, що армія США відмовляється від своєї найпотужнішої ядерної зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини