Головна Новини Суспільство Війна з Росією Африканські лідери звернулись з вимогою до Путіна: це стосується України
commentss НОВИНИ Всі новини

Африканські лідери звернулись з вимогою до Путіна: це стосується України

Президент Сенегалу розповів, яку вимогу поставили лідери Африки перед Путіним під час зустрічі у Москві щодо африканського мирного плану.

10 липня 2023, 17:55 comments2240
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За словами президента Сенегалу Макі Салла, лідери африканських країн сказали Володимиру Путіну показати свою готовність щодо миру в Україні. Таким чином Путін має час це продемонструвати до зустрічі в Санкт-Петербурзі, де пройде російсько-африканський саміт наприкінці липня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Financial Times.

Африканські лідери звернулись з вимогою до Путіна: це стосується України

Президент Сенегалу Макі Салл. Фото з відкритих джерел

Вимога африканських лідерів була озвучена російському президенту Володимиру Путіну під час червневого візиту африканських лідерів до Москви. Перед цим вони також відвідали Україну, де зустрілися з президентом Зеленським.

Президент Сенегалу Макі Салл також назвав, що саме може стати "дуже хорошим" сигналом від Путіна щодо мирного плану. За словами Салла це подальші обміни полоненими та повернення додому українських дітей, депортованих до Росії під час війни.

В африканського лідера також запитали, чи готовий Путін розпочати мирні переговори щодо завершення війни в Україні.

"Можливо, під час майбутнього саміту ми зможемо провести ще одну зустріч і досягти певного прогресу. Ми на це сподіваємося", — сказав Макі Салл.

Президент Сенегалу підкреслив, що африканські країни страждають від наслідків війни між Україною та Росією, тому Африка намагається розмовляти з обома сторонами.

"Україна каже, що Росія повинна залишити окуповану територію, перш ніж вони зможуть вести переговори, і ми це розуміємо", – додав Салл.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у НАТО відреагували на африканський мирний план. Генсек Єнс Столтенберг вказав, що Україна має звільнити якомога більше територій перед мирними переговорами.

Також "Коментарі" писали про Інститут вивчення війни, який розповів про плани Кремля скористатись мирним планом представників Африки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини