Головна Новини Суспільство Війна з Росією Адвокат пояснив, що буде з чоловіками, які добровільно не прийшли до ТЦК
commentss НОВИНИ Всі новини

Адвокат пояснив, що буде з чоловіками, які добровільно не прийшли до ТЦК

Що слід очікувати чоловікам, які добровільно не пішли до військкомату після початку повномасштабного вторгнення.

12 жовтня 2023, 15:24 comments7321
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після нападу Росії в Україні було введено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Український адвокат Ростислав Кравець пояснив, чи будуть притягненні чоловіки до відповідальності, якщо вони добровільно не прийшли до ТЦК після 24 лютого. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Факти" від ICTV.

Адвокат пояснив, що буде з чоловіками, які добровільно не прийшли до ТЦК

Чи обов'язково добровільно йти у військкомат під час воєнного стану. Фото з відкритих джерел

Чи потрібно згідно з законом добровільно прийти чоловікам до ТЦК. Як пояснює Ростислав Кравець, українські чоловіки не мають зобов’язання прийти у ТЦК після оголошення мобілізації, зокрема і після повномасштабного вторгнення. За словами адвоката інформація про нібито потребу прийти до військкомату впродовж введення воєнного стану в Україні  є неправдивою.

"Немає правила, що впродовж 10 днів з моменту запровадження воєнного стану треба з’явитись у ТЦК. Це вигадана історія", — повідомив адвокат Ростислав Кравець.

Правознавець пояснює, що чоловіки призовного віку в Україні не відповідають за організацію мобілізації та військового обліку, цим має займатись Територіальний центр комплектування.

Нагадаємо, що воєнний стан в Україні 24 лютого ухвалили на 30 днів, а згодом продовжили ще сім разів. Наразі він діє до 15 листопада 2023 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який скасовує відстрочку частині студентів від мобілізації. Насамперед це стосується чоловіків призовного віку старше 30 років, які вступили до ВНЗ під час повномасштабного вторгнення.

Також "Коментарі" писали про міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, який пояснив, яке покарання слід очікувати для ухилянтів, що виїхали за кордон і таким чином уникають мобілізації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини