Головна Новини Суспільство Війна з Росією Студентам планують скасувати відстрочку від мобілізації: кого це стосується
commentss НОВИНИ Всі новини

Студентам планують скасувати відстрочку від мобілізації: кого це стосується

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який скасовує частині студентів відстрочку від мобілізації.

11 жовтня 2023, 16:55 comments1534
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт, який передбачає зміни до мобілізації військовозобов’язаних осіб, що здобувають вищу освіту. Згідно з законопроєктом 9672 втратять відстрочку студенти старше 30 років.

Студентам планують скасувати відстрочку від мобілізації: кого це стосується

Студентам можуть скасувати відстрочку від мобілізації. Фото з відкритих джерел

Законопроєкт створив депутат від партії "Слуга народу" Федір Веніславський, за участю двох колег з парламентської групи "За майбутнє". Ініціатори законопроєкту пояснюють такі зміни до мобілізації тим, що військовозобов'язані скористались можливістю отримати відстрочку та вступили до ВНЗ. Крім того, депутати вважають, що такі дії ухилянтів негативно впливають на українських солдатів.

"Зазначена практика ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, деморалізує морально-психологічний стан військовослужбовців, які зі зброєю в руках захищають територіальну цілісність України", — йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Автори законопроєкту вказують, що після повномасштабного вторгнення Росії значно зросла кількість студентів ухилянтів в українських ВНЗ. У 2022 році повторно на навчання пішли 107 тис. студентів чоловіків, а у 2023 – 74 тис. Крім того, значна частина студентів йде здобувати такий самий рівень освіти або нижче — подає документи до коледжів після того, як закінчили університет.

Якщо законопроєктом 9672 прийме Верховна Рада, у такому випадку чоловіки втратять відстрочку від мобілізації, попри те, що є студентами. Мобілізації не підлягатимуть докторанти, а також чоловіки, які вступили до ВНЗ до свого 30-річчя.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у тернопільському військкоматі жорстоко побили мобілізованих. Відео з інцидентом потрапило в мережу.

Також "Коментарі" писали, що у ДПСУ пояснили, що загрожує ухилянтам, які уникають мобілізації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

11 жовтня 2023, 16:08

А сам господин вениславский не хочет часом взять автомат, прихватить с собой мразей-однопартийцев и встать на защиту территориальной целостности?


Новини