Головна Новини Суспільство Війна з Росією Адвокат Медведєва повідомив, що Норвегія відмовила йому у політичному притулку
commentss НОВИНИ Всі новини

Адвокат Медведєва повідомив, що Норвегія відмовила йому у політичному притулку

Член ПВК "Вагнер" Андрій Медведєв отримав відмову від уряду Норвегії у притулку.

7 лютого 2024, 17:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній командир з групи найманців "Вагнер" Андрій Медведєв отримав відмову від уряду Норвегії у надані політичного притулку. Попри це, за заявами адвоката, росіянина не депортують до Росії через небезпеку перебування вагнерівця у цій країні.

Адвокат Медведєва повідомив, що Норвегія відмовила йому у політичному притулку

Колишній вагнерівець Андрій Медведєв. Фото з відкритих джерел

Член ПВК "Вагнер" Андрій Медведєв у січні 2023 року втік з Росії до Норвегії стверджуючи, що під час перетину кордону по ньому відкрили вогонь російські прикордонники. Згодом Медведєв надіслав запит на отримання політичного притулку та дав кілька гучних інтерв’ю, де розповів про російські злочини на війні.

Однак Медведєву відмовили у притулку в Норвегії пояснивши тим, що ПВК "Вагнер", де служив росіянин входить до російських збройних сил. Відповідно Медведєву не можуть надати політичного притулку в країні.

Натомість адвокат Андрія Медведєва заявив, що росіянина все ж не будуть депортувати в Росію, "оскільки його небезпечно повертати" в країну, де він вважається дезертиром та може бути покараним. Проте захисник ексвагнерівця додав, що рішення Норвезького суду у відхилені притулку вони збираються оскаржити.

Андрій Медведєв у своїх інтерв’ю розповідав, що приєднався до групи "Вагнера" у липні 2022 року після в'язниці. Одна вирішив залишити найманців, після випадку, коли став свідком, як вагнерівці розстріляли схоплених дезертирів.

Раніше портал "Коментарі" писав, що росіянин, який розповідав про воєнні злочини вагнерівців в Україні висловив своє бажання повернутись до Росії з Норвегії.

Також "Коментарі" повідомляли, що Норвегія заарештувала колишнього командира вагнерівців, який намагався перетнути кордон в бік Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини