Адмінам телеграм-каналів загрожують кримінальні справи за здачу позицій ППО

Відповідну заяву зробив речник ППО

Адмінам телеграм-каналів, які повідомляють про рух дронів і ракет у реальному часі та розташування української ППО, може загрожувати кримінальна відповідальність. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на заяву спікера Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната.

"Найближчим часом, можливо, будуть ухвалені серйозні рішення, можливі й кримінальні справи, якщо буде підстава для цього. Тому що деякі Telegram-канали в режимі реального часу подають інформацію про рух БпЛА та ракет, є скріншоти із системи "Віраж планшет", як вони їх отримують це ще окрема розмова. На таких скріншотах вказується час і місце перебування (ворожих) дронів або їх зникнення з радарів. Хочу попередити адміністраторів цих Tg-каналів, що це - злочин проти України, інформування ворога. Будуть прийматися відповідні заходи, матеріали передано до відповідних органів", - зазначив Ігнат.

Нагадаємо, що в ніч на середу Росія завдала удару дронами по ліцею та гуртожитку в Київській області - загинуло, як мінімум, семеро людей. Його прокоментувала посол США в Україні. Сьогодні ж ракетної атаки зазнало Запоріжжя - у місті було чути близько десятка вибухів. Одна з ракет влучила в дев'ятиповерховий будинок, ще одна - у дах багатоповерхівки, не здетонувавши. Як повідомив секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв, внаслідок влучення та вибуху поранення різного ступеня тяжкості отримали 25 осіб. Один із них від отриманих травм помер у лікарні.

Раніше СБУ припинила діяльність 26 телеграм-каналів, які попереджали ухилянтів про місця роздачі повісток.

Крім того, експерти обговорили, чи Україна готова повертати Крим і чи розуміють своє приречене становище рашисти.