Головна Новини Суспільство Війна з Росією Abrams атакував позиції росіян: з’явилось перше відео застосування американського танка на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Abrams атакував позиції росіян: з’явилось перше відео застосування американського танка на фронті

З'явилось відео першого бойового застосування американських танків Abrams на війні в Україні.

26 лютого 2024, 10:40 comments1092
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство оборони опублікувало перше відео застосування танка Abrams в бойових умовах. На відео показаний американський танк в новому камуфляжі, який завдає ударів по російських позиціях у Донецькій області.

Abrams атакував позиції росіян: з’явилось перше відео застосування американського танка на фронті

Танк Abrams у пустельному камуфляжі. Фото з відкритих джерел

Вперше з початку повномасштабної війни в Україні в мережі з’явилось відео, на якому показано бойові дії перекинутого в Україну американського танка Abrams. Ймовірно, це одна з 31 машини, яку президент США Джо Байден обіцяв доставити в січні 2023 року та які прибули в Україну восени минулого року. 

На відео, від Міністерства України, можна побачити, як екіпаж 47-ї механізованої бригади танка Abrams прицільним вогнем атакує позиції противника  у Степовому Донецької області.

Раніше в мережу потрапляли фото та відео Abrams, однак бойові дії американських танків не оприлюднювали ні Україна, ні російські військові блогери.

Нагадаємо, що танк Abrams — це танк третього покоління, вироблений у США та є однією з найважчих конструкцій цього типу (62 тони), які все ще перебувають на озброєнні. Залежно від версій танк Abrams має 120-мм або 105-мм гармату та два кулемети. Бойовий досвід американські танки отримали у країнах Близького Сходу, Афганістані та Боснії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військові експерти пояснили, чому Україна тривалий час не використовує американські танки Abrams на фронті.

Також "Коментарі" писали, що Україна змушена доповнювати західні танки своїми деталями. Виявилось, що західна зброя прибула від партнерів України без повного укомплектування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини