Головна Новини Суспільство Війна з Росією А як же санкції: стали відомі країни, які передали РФ найбільше компонентів для зброї.
commentss НОВИНИ Всі новини

А як же санкції: стали відомі країни, які передали РФ найбільше компонентів для зброї.

Компанії США є "лідерами" за обсягом постачання Росії своїх комплектуючих

4 вересня 2023, 14:35
Поділіться публікацією:

Для багатьох може здатися несподіванкою, але найбільше у російській військовій техніці знаходять комплектуючі американських компаній. Як передає портал "Коментарі", про це пише "РБК-Україна".

А як же санкції: стали відомі країни, які передали РФ найбільше компонентів для зброї.

Які країни передали Росії найбільше компонентів для зброї. Фото: з відкритих джерел

Експерти Київської школи економіки (KSE Institute) зазначили, що американські компанії є "лідерами" за обсягом поставок Росії своїх комплектуючих. Після них йдуть виробники з Японії, Німеччини, Швейцарії, Тайваню, Нідерландів, Китаю.

Повідомляється, що компанії зі США пішли вперед з великим відривом – із 1057 проаналізованих компонентів понад 700 належать саме їм.

Серед світових корпорацій, чия продукція досі виявляється у російських ракетах та безпілотниках, наприклад, фігурує Intel. Левову частку електроніки Росія також отримує від Analog devices, Texas Instruments та Microchip Technology.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що за півтора роки повномасштабної війни виявили тисячі компонентів іноземного походження у російській військовій техніці.

За його словами, йдеться про різні види мікрочіпів, мікропроцесорів, мікроконтролерів, а також транзисторів, апаратури пам'яті для запису відео та аудіо, електроніки для навігації.

Так, західні комплектуючі знаходять скрізь та повсюдно. Лише в одній ракеті Х-101, яка вдарила по Львову 15 серпня, виявили 30 імпортних компонентів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тема ефективності санкцій проти Росії заграла новими фарбами після виходу останньої із зернової угоди та висунення низки вимог для розблокування українського морського експорту. Вимог саме в ракурсі ослаблення санкцій. На жаль, країна-агресор навчилася ще й оминати санкції, активно закуповуючи за різними схемами іноземних компонентів для своїх ракет. Згідно з дослідженнями, більшість технологій подвійного призначення імпортуються до РФ з Китаю. А та ж Індія неймовірними темпами скуповує дешево російську нафту. Як зробити санкції ефективнішими? Які ще обмежувальні удари потрібно завдати РФ? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 вересня 2023, 14:22

Ти де ви з Росією працюють добровільно із великим бажанням якби гучно не скиглила корумпована Хунта, а з концтабірною Україною і свої і світ працюють тільки якщо примушувати, поливати брудом та погрожувати дулом автомату.


Новини