Головна Новини Суспільство Війна з Росією А як же нейтралітет: у Макрона зробили тривожну заяву про підтримку Китаєм РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

А як же нейтралітет: у Макрона зробили тривожну заяву про підтримку Китаєм РФ

Китай може постачати Росії технології подвійного призначення та нелетальну військову допомогу, таку як шоломи та броня

21 липня 2023, 16:00 comments3676
Поділіться публікацією:

Франції відомі факти, які можуть підтверджувати певну допомогу Китаю Росії у війні проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "CNN", де посилаються на коментарі радника президента Франції Еммануеля Бонна.

А як же нейтралітет: у Макрона зробили тривожну заяву про підтримку Китаєм РФ

Путін та Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Бонн заявив, що на сьогоднішній день Захід має низку доказів, які підтверджують, що Китай передає Росії військову допомогу для війни проти України. Радник уточнив, що відомі факти "масштабного постачання військових можливостей".

Французькі чиновники потім внесли роз'яснення до слів Бонна, уточнивши, що Китай, швидше за все, постачає Росії технології подвійного призначення та нелетальну військову допомогу, таку як шоломи та броня. При цьому Париж хотів би, що Пекін припинив свою підтримку Росії незалежно від того, проходить вона в економічній або військовій сфері.

"Нам найбільше потрібно, щоб Китай утримався. Щоб вони розуміли, що війна в Україні – це конфлікт глобальної магнітуди, і ми не можемо допустити програшу України як із принципу, так і з інших причин", – наголосив Еммануель Бонн.

При цьому чиновник додав, що сьогодні йдеться не лише про суверенітет України як однієї з європейських країн. Йдеться про стабільність у світі, яка після початку повномасштабної війни в Україні дуже постраждала.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Кремлі повідомили, що російський диктатор Володимир Путін найближчим часом вирушить з візитом до Китайської Народної Республіки (КНР). Цікаво, що нещодавно стало відомо про пораду президента США Джо Байдена китайському лідеру Сі Цзіньпіну "бути обережним" у відносинах із Путіним, якщо Пекін покладається на західні інвестиції. Що можна сказати про російсько-китайські відносини на цьому етапі? Як вони можуть (і чи можуть) змінитись у найближчому майбутньому на тлі російсько-української війни? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини