Головна Новини Суспільство Наука та освіта Зонд NASA торкнувся астероїда Бенну - ВІДЕО
commentss НОВИНИ Всі новини

Зонд NASA торкнувся астероїда Бенну - ВІДЕО

З пробами ґрунту з космічного тіла зонд повернеться на Землю не раніше ніж у 2023 році

21 жовтня 2020, 08:38
Поділіться публікацією:

Зонд NASA через 4 роки після запуску зміг доторкнутися до астероїда Бенну. Він взяв проби ґрунту для подальших досліджень астронавтів і тепер повертається на Землю. Про це повідомили в Twitter зонду NASA.

Зонд NASA торкнувся астероїда Бенну - ВІДЕО

Астероїд Бенну. Фото: NASA/GODDARD/UOA

Сама спецоперація з видобутку ґрунту тривала всього 16 секунд в районі північної частини небесного тіла. Капсула з азотом змогла викинути хмару стисненого газу. Під його впливом частки ґрунту і повинні були осісти на внутрішній поверхні зонду.

Поки що неясно, скільки саме матеріалу отримав зонд і чи вистачить цього для повноцінних досліджень. Про це вчені дізнаються тільки в суботу. Повернути ж сам апарат на Землю планують не раніше ніж у 2023 році.

Астероїд Бенну знаходиться від Землі за 320 мільйонів кілометрів. Його діаметр становить пів кілометра. Вчені вважають, що це небесне тіло навіть старше ніж вся Сонячна система. Отримавши ґрунт з його поверхні, дослідники хочуть більше зрозуміти процес зародження життя на Землі.

Зонд NASA запустили до Бенну у 2016 році з Флориди. До астероїда він дістався у 2018-му, а трохи пізніше вийшов на орбіту.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що до Землі мчить астероїд завбільшки з холодильник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини