Головна Новини Суспільство Наука та освіта ЗНО у 2022 році не буде: МОН пояснило, як відбуватиметься вступна кампанія
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗНО у 2022 році не буде: МОН пояснило, як відбуватиметься вступна кампанія

ЗНО для вступників цього року не буде

11 березня 2022, 12:46
Поділіться публікацією:

Зовнішнього незалежного оцінювання для школярів у 2022 році не буде. Таку заяву зробив мінстр освіти та науки України Сергій Шкарлет під час ефіру всеукраїнського телемарафону. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на "Укрінформ".

ЗНО у 2022 році не буде: МОН пояснило, як відбуватиметься вступна кампанія

Вступники - Укрінформ

"Жодних іспитів в університетах не буде для запобігання будь-яких проявів корупції. Буде створено на кшталт ЗНО, але без участі дитини. Все буде прозоро, бо комп’ютер не бере участі у якихось корупційних схемах. Спробуємо це зробити в 2022 році без стресу для дитини, без застосування механізму ЗНО", — повідомив Шкарлет.

Шкарлет наголосив, що законопроект буд поданий до Верховної Ради й висловив надію, що його ухвалять уже найближчим часом.

Тим, хто критикує таке рішення, Шкарлет порадив зважати на думку батьків вступників. За словами міністра, більшість із них висловилися за скасування ЗНО цього року.

"Більшість батьків висловлюється за скасування ЗНО та іспитів цього року. Вступ проводитиметься за певною електронною системою", — заявив міністр освіти і науки України.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у рамках марафону "Єдині новини" міністр освіти Сергій Шкарлет розповів, яким чином будуть продовжуватися освітні процеси в державі. В областях, де є можливість, навчальний процес має продовжитися. Освітні послуги мають надавати заклади освіти для тимчасово переміщених осіб. Найближчим часом буде запущено єдину освітню платформу та єдиний освітній розклад на базі Всеукраїнської школи онлайн для тих, хто не може доєднатися до конкретної школи. Такі діти продовжать навчання в дистанційному форматі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини