Головна Новини Суспільство Наука та освіта ЗНО, ДПА, вступні екзамени: міністр освіти розповів, чого чекати вступникам в 2022 році
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗНО, ДПА, вступні екзамени: міністр освіти розповів, чого чекати вступникам в 2022 році

Правила вступу в 2022 році буде змінено та оприлюднено

9 березня 2022, 12:42
Поділіться публікацією:

В рамках марафону "Єдині новини" міністр освіти Сергій Шкарлет розповів, яким чином будуть продовжуватися освітні процеси в державі. В областях, де є можливість, навчальний процес має продовжитися. Освітні послуги мають надавати заклади освіти для тимчасово переміщених осіб.

ЗНО, ДПА, вступні екзамени: міністр освіти розповів, чого чекати вступникам в 2022 році

Фото ілюстративне / Pixabay

Найближчим часом буде запущено єдину освітню платформу та єдиний освітній розклад на базі Всеукраїнської школи онлайн для тих, хто не може доєднатися до конкретної школи. Такі діти продовжать навчання в дистанційному форматі.

Для студентів, якщо вони є учасниками бойових дій чи служать в теробороні, будуть встановлені індивідуальні графіки навчання, надано академічну відпустку або перенесено освітні нормативи на наступні семестри. Особливу увагу закладам освіти слід приділити випускним курсам ЗВО — забезпечити такий порядок навчання, щоб вони змогли отримати дипломи.

Вступ-2022

За словами міністра, ДПА для 4, 9 класів скасовано. ЗНО та ДПА для 11 класу, вступні іспити до магістратури (ЄВІ/ЄФВВ) також буде скасовано лише на цю вступну кампанію. Механізм прийому до закладів вищої освіти буде оприлюднено найближчим часом. Жодних вступних іспитів заклади не будуть проводити, аби не допустити прояви корупції. Пробне ЗНО не буде проводитися офлайн, наголосили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Нагадаємо, що МОН рекомендує в дитячих садочках поки що призупинити освітній процес, а діяльність закладів освіти продовжити в двох аспектах: 1-й тимчасове призупинення освітнього процесу; 2-ге — організація освітнього процесу за дистанційною формою навчання за погодженням з військово-цивільними адміністраціями. Для учнів закладів середньої освіти з числа евакуйованих осіб навчання може бути організовано за заявою одного з батьків за індивідуальною/екстернатною/змішаною формою навчання.

Тимчасово переміщені діти можуть навчатися в закладах освіти за місцем перебування. МОН рекомендує використання освітніх платформ, Всеукраїнської школи онлайн. Для дітей з особливими потребами пропонуємо розміщення завдань на сайті закладу, використання месенджерів, формування груп батьків, відеоконференції, використання електронних платформ, будь-яких форм комунікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини