Головна Новини Суспільство Наука та освіта МОН надало рекомендації щодо навчального процесу: чи відбудеться пробне ЗНО
commentss НОВИНИ Всі новини

МОН надало рекомендації щодо навчального процесу: чи відбудеться пробне ЗНО

Закладам середньої та вищої освіти рекомендовано розпочати навчальний процес

7 березня 2022, 16:40
Поділіться публікацією:

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет наголосив, що 25 лютого Міністерство рекомендувало всім закладам освіти піт на канікули на два тижні.

МОН надало рекомендації щодо навчального процесу: чи відбудеться пробне ЗНО

Фото ілюстративне / Pixabay

Бойові дії в окремих регіонах продовжуються, а в деяких регіонах ситуація більш-менш спокійна. МОН рекомендує в дитячих садочках призупинити освітній процес, бо в більшості областей оголошуються постійні сигнали повітряної тривоги.

МОН рекомендує діяльність закладів освіти в двох аспектах: 1-й тимчасове призупинення освітнього процесу; 2-ге — організація освітнього процесу за дистанційною формою навчання за погодженням з військово-цивільними адміністраціями.

Для учнів закладів середньої освіти з числа евакуйованих осіб навчання може бути організовано за заявою одного з батьків за індивідуальною/екстернатною/змішаною формою навчання. Тимчасово переміщені діти можуть навчатися в закладах освіти за місцем перебування.

МОН рекомендує використання освітніх платформ,  Всеукраїнської школи онлайн. Для дітей з особливими потребами пропонуємо розміщення завдань на сайті закладу, використання месенджерів, формування груп батьків, відеоконференції, використання електронних платформ, будь-яких форм комунікації.

Для студентів професійно-технічної освіти рекомендовано дистанційне навчання, з використанням віртуальних лабораторій, а от практичну інформацію має бути перенесено на період після завершення воєнного стану. Учні 1-2 курсу можуть бути звільнені від опанування теоретичних знань, а години лекцій можуть бути перенесені на наступний навчальний рік.

Коледжам та університетам пропонуємо розпочати навчальний процес в залежності від ситуації в регіоні з технологіями дистанційного чи змішаного формату. Заклади мають надавати за потреби академічних відпусток для волонтерів, тих, хто вступив до тероборони, пішов в армію армії чи встановити для них індивідуального графіку навчання.

На сайті Українського центру оцінювання якості освіти повідомляють, що в зв'язку з воєнним станом та обстрілами російськими військами населених пунктів проведення пробного тестування 19 і 26 березня не є можливим

Через ганебні загарбницькі дії Росії проти України наше звичне життя змінилося, ми вимушені захищати свою землю, своїх близьких і рідних, свої оселі. 

"Очевидно, що більшість запланованих заздалегідь заходів у цій ситуації не можуть відбуватися, а будуть проводитися пізніше або й узагалі будуть скасовані. Наразі маємо вас повідомити, що проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання 19 і 26 березня не є можливим. Ми упевнені, що скоро настане мир, тоді ми зможемо визначитися із тим, як і коли будуть проводитися освітні оцінювання", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляв портал, українці створили Telegram-канал для пошуку зниклих дітей та дорослих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини