Головна Новини Суспільство Наука та освіта Жителі підземних вод: учені відкрили новий вид риб (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Жителі підземних вод: учені відкрили новий вид риб (ФОТО)

Нещодавно відкритий новий вид риб родом з Індії

19 січня 2021, 14:38
Поділіться публікацією:

Міжнародна група вчених на чолі із доктором Ральфом Бріцом повідомила про відкриття нового виду риб. Віднайдені у підземних водах Південної Індії риби належать до сімейства болотних вугрів. Про своє відкриття дослідники повідомили через науковий журнал Ichthyological Exploration of Freshwaters, пише phys.org.

Жителі підземних вод: учені відкрили новий вид риб (ФОТО)

Досліджені вченими рибами живуть у підземних водах Індії. Фото із відкритих джерел

"Новенькі" болотні вугри абсолютно сліпі та мають червоне забарвлення луски. Цікаво, що донедавна їх вважали належними до іншого роду сімейства, і лише дослідження доктора Бріца та його команди змінило це уявлення.

"Зразок, який ми дослідили, був пійманий у 1998 році поблизу невеликого села в штаті Керала та описаний двома американськими вченими як Monopterus roseni. Він належить до місцевої підземної фауни риб, яка наразі включає 10 види з п’яти родин", — повідомив Ральф Бріц.

Утім нові дослідження допомогли вченим зрозуміти певні відмінності. Відтепер такі червоні болотні вугри віднесені до нового роду під назвою Rakthamichthys roseni.

Жителі підземних вод: учені відкрили новий вид риб (ФОТО) - фото 2
Жителі підземних вод: учені відкрили новий вид риб (ФОТО) - фото 3

Цікаво, що назву риби отримали завдяки своєму вигляду, адже слово "Raktham" у перекладі з мови малаялам означає "криваво-червоний".

Досліджені командою вугрі виростають довжиною до 17 см і живуть винятково в підземних водах. Саме їхнє місце перебування і впливає на відсутність зору.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що вченим вдалося відкрити новий вид маленьких риючих змій. Представники фауни живуть на островах Філіппінського архіпелагу.

Природні форми приваблюють всіх, у тому числі й розробників техніки. Попередньо на порталі повідомлялося, що в США почали тестувати нові дрони, які не більше розміру комара.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини