Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені відкрили новий вид маленьких змій
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені відкрили новий вид маленьких змій

Новий вид змій розміром з олівець

30 грудня 2020, 07:30
Поділіться публікацією:

Американські дослідники знайшли та описали новий вид змій, які мешкають на островах Лейте і Самар у Філіппінському архіпелазі. Про це повідомляє видання НВ.

Вчені відкрили новий вид маленьких змій

Дослідники знайшли вид дрібних риючих змій. Фото: УНІАН

Представники фауни належать до роду дрібних риючих змій. Вони отримали назву Levitonius mirus. Всього було знайдено три екземпляри змій.

Ці екземпляри спочатку визнали невдалими, оскільки спочатку один із них помилково віднесли до вже відомих видів. Проте відрізнити новий вид від вже досліджених, допоміг аналіз ДНК та комп'ютерна томографія.

Зараз вчені схиляються до того, що ці істоти живуть в грунті тропічних широт. Харчуються вони переважно дощовими хробаками.

Віднайдений вид достатньо маленький за розмірами, як олівець. Максимальна довжина середньостатистичної особини складає не більше 17 сантиметрів.

Також дослідники з'ясували, що у нового виду змій мала кількість хребців — 144. Для порівняння, у їхніх родичів налічується від 200 до 450 хребців.

Вид змій був названий на честь відомого дослідника — Алана Левітона.

Експерти сподіваються, що й надалі зможуть досліджувати цей вид під час експедицій до Філіппін. Дослідники хочуть дізнатися більше про те, як поводять себе особини в дикій природі, чим харчуються та як поширюються.

Нагадуємо, що маленький тер'єр ціною свого життя врятував від вовка десятирічного хлопчика. У соціальних мережах з'явився відеозапис, який демонструє собачу відданість. Відомо, що подія сталася в селищі Синдор Республіки Комі, у Росії.

Також сайт "Коментарі" розповідав, коли жителі Землі зможуть спостерігати затемнення у наступному році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини