Головна Новини Суспільство Наука та освіта Засновник Amazon інвестував у «препарат проти старіння та смерті»
commentss НОВИНИ Всі новини

Засновник Amazon інвестував у «препарат проти старіння та смерті»

Очікується, що завдяки препарату дорослі клітини повертатимуться у стан стовбурових.

25 січня 2022, 02:28
Поділіться публікацією:

Американський ексцентричний мільярдер і засновник компанії Amazon Джефф Безос вклав кошти в проект розробки препарату, що сприяє омолодження клітин людського організму. Про це повідомляє видання The Conversation. Стартап Altos Labs планує розробити технологію, яка омолоджуватиме людські клітини, відновлюватиме стійкість до хвороб, травм та інвалідності. Очікується, що завдяки препарату дорослі клітини повертатимуться у стан стовбурових.

Засновник Amazon інвестував у «препарат проти старіння та смерті»

Засновник Amazon – фото з відкритих джерел

Одним із перших учасників проєкту став колишній головний науковий співробітник британської фармацевтичної компанії GlaxoSmithKline доктор медицини Хел Беррон. До ради директорів Altos Labs увійшли лауреати Нобелівської премії з хімії Дженніфер Дудна (2020, генна інженерія) та Франсес Арнольд (2018, застосування ензимів). При цьому, як зауважив провідний YouTube-блог Lifespan News Райан О'Ші, сама компанія не називає імена своїх інвесторів. Якщо Джефф Безос та Юрій Мільнер справді пов'язані з цим стартапом, як повідомляють ЗМІ, чому їхні імена відсутні у пресрелізі на сайті Alto Labs? Там йдеться, що проєкт фінансується відомими компаніями-фаундерами та інвесторами, але не вказуються імена. Чи стратегічне це рішення? Чи прагне Alto Labs применшувати участь найбільших бізнесменів у цьому стартапі, наскільки це можливо, щоб бренд Безоса не затьмарював дуже важливу наукову роботу? Чи вважає, що теорії змови, в яких часто фігурують мільярдери на кшталт Безоса, зашкодять іміджу проєкту боротьби зі старінням?”, – наголосив ведучий.

Серед інших інвестицій Безоса слід також згадати виділення 791 мільйона доларів у жовтні 2020-го "на збереження планети шляхом створення екологічних інновацій" та створення "Фонду Землі" у лютому того ж року, спрямованого на боротьбу з кліматичними змінами та стартовим капіталом у 10 мільярдів доларів.

Нагадаємо, Amazon Джефф Безос втратив статус найбільш заможної людини планети. За добу статки мільярдера скоротилися на 6,76%, або на 13, 9 млрд доларів і тепер вони становлять 192,4 млрд доларів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини