Головна Новини Суспільство Наука та освіта Якою була б наша планета, якби важила в 10 разів більше
commentss НОВИНИ Всі новини

Якою була б наша планета, якби важила в 10 разів більше

Гори, люди, рослини та всі інші живі істоти, що населяють нашу планету, були б нижчими

18 листопада 2020, 15:01 comments2752
Поділіться публікацією:

Співробітники NASA створили телескоп "Кеплер" для того, щоб він займався пошуком нових екзопланет. І варто зазначити, що він відмінно справляється з поставленим завданням: за час роботи пристрій знайшов понад 2,5 тисячі планет за межами Сонячної системи. Значну їх частину вчені відносять до категорії "Великі газові гіганти", тому, що їх простіше роздивитися. Ще було знайдено і безліч планет, які можна віднести до категорії "Суперземля" — це тіла, вага яких в 5 або 10 разів більше, ніж маса нашої планети.

Якою була б наша планета, якби важила в 10 разів більше

Якою була б наша планета, якби важила в 10 разів більше. Фото: unsplash

Виходячи з цього, експерти створили унікальну модель, яка зможе наочно продемонструвати, якою б була Земля, якби була в рази більше своїх теперішніх розмірів.

Виявилося, вона змінила б гравітаційний вплив на сусідні небесні тіла. А це означає, що і рух космічних об'єктів виглядав би зовсім не так, яким ми його бачимо зараз.

Друга б відмінність полягала в тому, що абсолютно всі живі істоти, які є на Землі, були б набагато нижчими. Пояснюється це тим, що величезна маса Землі викликала б більш високу силу тяжіння.

Фахівці розповідають, що змінилася б і будова нашої земної кулі. Мантія і ядро ​​теж би стали значно більше в розмірі. А через сильніше гравітаційне тяжіння виріс би тиск, і ядро ​​затверділо. Якщо такий сценарій втілився  б в реальність, то Земля не могла б виробляти магнітне поле, а його відсутність призвела б до зникнення сонячного вітру і космічних променів. Вчені резюмують, що всі живі істоти зазнали б серйозної небезпеки, якби Земля стала іншого розміру.

Також видання "Коментарі" розповість, як буде виглядати наша планета без океанів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини