Головна Новини Суспільство Наука та освіта Які предмети в будинку накопичують найбільше бактерій
commentss НОВИНИ Всі новини

Які предмети в будинку накопичують найбільше бактерій

Вчені назвали небезпечні речі в будинку, на поверхні яких накопичується велика кількість бактерій

28 квітня 2021, 17:40
Поділіться публікацією:

Всі ми знаємо, що і в природі, і у побуті нас оточує безліч бактерій. Є речі в домівці, на поверхні яких вони люблять накопичуватися, причому у великій кількості. На що варто звернути увагу під час прибирання?

Які предмети в будинку накопичують найбільше бактерій

Названо найнебезпечніші предмети в будинку (фото з відкритих джерел)

Ґаджети

Експерти стверджують, що на кожному квадратному сантиметрі клавіатури та мишки "живе" близько 500 тисяч бактерій, а це у 20 тисяч разів більше, аніж в унітазі.

Пил, крихти від їжі, брудні руки — усе це тільки породжує колонії шкідливих мікроорганізмів. Це стосується і мобільного телефону, який ми залишаємо на різних поверхнях, а потім прикладаємо до обличчя. Так що не забувайте протирати ґаджети спиртом.

Губки для миття посуду

Цей предмет визнали найбільш "брудним" на кухні. На губці після кожного миття залишаються шматочки їжі та жир, плюс до всього вона постійно волога і лежить у теплому місці, а це ідеальне середовище для розвитку бактерій. Експерти рекомендують міняти губку раз на тиждень.

Дверні ручки, вимикачі

Чи часто ви протираєте дверні ручки та вимикачі? Уявіть, скільки там накопичується мікробів. Не ігноруйте ці місця під час прибирання будинку.

Душова фіранка

Вологість, теплота і бруд, яку ми змиваємо з себе. Що ще потрібно для появи колонії мікробів? Фіранку найкраще міняти раз у 2-3 місяці, а щотижня — прати.

Штори

Це абсолютний чемпіон серед домашніх "пилозбирачів". Штори можуть роками висіти й виглядати чистими, а насправді "ростити" клани пилових кліщів. Щоб цього не відбувалося, потрібно струшувати з них пил і прати двічі на рік.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з'ясували, які саме бактерії живуть на банкнотах і наскільки вони небезпечні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини