Головна Новини Суспільство Наука та освіта Як зміниться людина через глобальне потепління
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зміниться людина через глобальне потепління

Фахівці розповіли, як зміна клімату позначиться на зовнішньому вигляді людини та її здоров'ї

1 грудня 2021, 19:15
Поділіться публікацією:

Глобальне потепління – одна з найсерйозніших загроз людству у найближчі десятиліття. Вчені кажуть, що зміни клімату неминуче відіб'ються не лише на житті людей, а й на їхньому зовнішньому вигляді.

Як зміниться людина через глобальне потепління

Глобальне потепління / Фото: Depositphotos

У статті дослідників, опублікованій на PubMed, повідомляється, що всі види змінюються залежно від природних умов. Глобальне потепління не стане винятком. Тварини та люди почнуть пристосовуватись до змін клімату, щоб вижити.

Вчені говорять, що у людей посилено почнеться вироблятися меланін — пігмент, який міститься в райдужній оболонці очей, волосся, шкіри. І чим його більше в організмі, тим стає смугліша шкіра, а волосся — темніше.

Експерти з Кембридзького університету також вважають, що кліматичні зміни вплинуть на людське тіло та мозок, а точніше вони стануть меншими. На людей чекають проблеми з пам'яттю, мовленням, труднощі в навчанні та погіршення мозкового кровообігу.

Нагадаємо, вчені на чолі з науковим співробітником Шаншан Денге з Інституту географічних наук та досліджень природних ресурсів Землі заявили, що через глобальне потепління помітно змістилася вісь нашої планети. Чим це небезпечно?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо Земля прогріється більш ніж на 3 градуси за Цельсієм (вище за рівень доіндустріальної епохи), тоді острівні види тварин, у тому числі лемури, блакитні журавлі, гігантські черепахи можуть зникнути.

Читайте також, Вчені з Університету Клемсона з'ясували, що через глобальне потепління змінюється вміст пігментів у пелюстках квітів. У ході свого дослідження вони узагальнили дані за останні 75 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини