Головна Новини Суспільство Наука та освіта Як учням, котрі перебувають за кордоном чи на тимчасово-окупованих територіях отримати атестати: інструкція МОН
commentss НОВИНИ Всі новини

Як учням, котрі перебувають за кордоном чи на тимчасово-окупованих територіях отримати атестати: інструкція МОН

У МОН добре підготувалися, аби проблем з вступною та випускною кампанією – не було

1 травня 2023, 13:45
Поділіться публікацією:

Про це, в Телеефірі заявив заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, пишуть "Коментарі".

Як учням, котрі перебувають за кордоном чи на тимчасово-окупованих територіях отримати атестати: інструкція МОН

Проблем із отриманням атестатів не буде: керівництво МОН

За його словами, усі механізми — добре відпрацьовані. Тож, ніхто з учнів, котрі перебувають за межами України чи на тимчасово-окупованих територіях – не залишиться без відповідного свідоцтва.

Якщо детально, то українські школярі-випускники, що живуть за кордоном мають змогу отримати атестати у дипломатичних установах. У разі повернення учнів додому – жодних проблем у цьому питанні теж не виникне, зауважив чиновник.

Ті ж діти, що перебувають на ТОТ, і увесь рік навчалися онлайн зможуть отримати документи в руки в управліннях освіти, а не у школах. Такі міри прийняті в цілях безпеки, сказав Вітренко.

Ба більше, випускникам цієї категорії, для вступу у вищий навчальний заклад достатньо буде вказати лише номер атестата при реєстрації. Також, вони можуть зареєструватися за даними паспорта чи ідентифікаційного коду.

"У цьому році ми дуже добре підготовані до старту випускної та вступної кампаній", – наголосив заступник очільника МОН.

Як писали "Коментарі" ,- названо нового чемпіона світу з шахів: у фіналі переміг росіянина Китайський шахіст здобув перемогу над росіянином та став чемпіоном світу з шахів.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що — Очільник МОН розповів, яку зарплатню він отримує та якою має бути оплата праці вчителів. Оксен Лісовий розкрив секрет, щодо "кровно зароблених" на посаді Міністра освіти та зауважив, яку зарплатню мають отримувати педагоги. За словами Міністра, за березень він отримав 27 тисяч гривень заробітної плати. Та, якою буде винагорода за його працю у наступних місяцях – посадовець ще не знає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини