Головна Новини Суспільство Наука та освіта Як покращити пам'ять: метод, яким користуються Ілон Маск і Білл Гейтс
commentss НОВИНИ Всі новини

Як покращити пам'ять: метод, яким користуються Ілон Маск і Білл Гейтс

Деякі підприємці чудово розуміють цю істину і використовують її в навчанні

15 січня 2021, 18:33 comments1009
Поділіться публікацією:

На просторах інтернету можна знайти багато інформації про те, як покращити свою пам'ять. Однак не всі методи можуть підтвердити свою ефективність, тому вкрай важливо знайти надійне джерело інформації. Секретом виняткової пам'яті поділилася нейропсихолог Ільва Естбю, написавши разом зі своєю сестрою Хільдою Естбю цілу книгу на цю тему. Книга називається Adventures in Memory: The Science and Secrets of Remembering and Forgetting, передає inc.

Як покращити пам'ять: метод, яким користуються Ілон Маск і Білл Гейтс

Як покращити пам'ять. Фото: unsplash

За словами фахівця, людина легко і швидко запам'ятовує ту інформацію, яка їй цікава і яка має для неї значення. Наприклад, якщо з новою інформацією у людини з'являються якісь асоціації, то вона навряд чи її забуде.

Ілон Маск і Білл Гейтс знають про цей метод і регулярно користуються ним. Підприємці радять знайти те, що буде вас цікавити в нових для вас областях діяльності, тоді знання будуть даватися досить легко.

Краще за все інформація засвоюється, коли людина дізнається щось значуще для себе і докладає зусиль, щоб зрозуміти це. Такий підхід є найефективнішим, ніж будь-які лайфхаки для мозку.

"Багато людей, які покладаються на свою пам'ять, не використовують мнемонічні техніки і зубріння. Вони просто захоплені тим, що роблять", — резюмувала Ильва Естбю.

Як повідомляло видання "Коментарі", найпростіший спосіб запам'ятати що завгодно. Якщо ви часто забуваєте про потрібні речі або через кілька хвилин забули те, про що тільки що прочитали в книзі, то є дієвий спосіб, який допоможе це виправити. Виявляється, для цього потрібно взяти в руки олівець і аркуш паперу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини