Головна Новини Суспільство Наука та освіта Як підготувати дитину до навчання після дистанційного навчання
commentss НОВИНИ Всі новини

Як підготувати дитину до навчання після дистанційного навчання

З 22 листопада багато учнів повертаються до навчання у стінах шкіл. Однак далеко не всі рвуться за парти після "дистанційки"

19 листопада 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

Дітям зазвичай складно повертатися до школи після тривалого відпочинку, а через коронавірусну пандемію ситуацію посилює "дистанційка". Вже з понеділка, 22 листопада, учні Києва та Івано-Франківська повернуться за парти. Однак учні не прагнуть сідати за парти після локдауну. Психолог Олена Шамрай поділилася кількома порадами про те, як дітям безболісно повернутись до стандартного типу навчання. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на "Освіторія Медіа".

Як підготувати дитину до навчання після дистанційного навчання

дистанціонка - фото з відкритих джерел

Комп'ютерна залежність: одна з причин того, чому дитина не хоче йти до школи. Життя, переміщене у віртуальну дійсність і відриватися від улюбленого гаджета зовсім не хочеться. Через таку залежність дитині починає здаватися нудним реальне життя.

Для багатьох учнів дистанційка сприймається майже як чергова гра. Психолог наголошує, що в цьому поганого нічого немає, але важливим елементом розвитку та виховання дитини є спілкування, прогулянки, заняття спортом, хобі.

До речі, саме на карантині деякі сім'ї не стежать, скільки часу дитина проводить з гаджетом. Якщо проблема у двотижневому зриві, тоді просто виправляйте ситуацію. Прийде витратити на дитину значно більше часу, ніж зазвичай. Запропонуйте відпочинок на свіжому повітрі, пройдіть спільну майстерню, займіться хобі разом із дитиною чи знайдіть якісь інші радості у Реалі. Гаджети тимчасово обмежте, але якась онлайн-гра, що розвиває, або віртуальна екскурсія (теж разом) необхідні, щоб перехід не був різким", — радить експерт.

Не підходить режим: іноді повернення до школи у дітей асоціюється із ранніми підйомами. А ваше дитя дуже любить поспати. Тому психолог радить стежити за режимом його сну та за необхідності запровадити денний сон для свого учня першого чи другого класу.

Страх отримати "двійку": у початковій школі більшість маленьких учнів упевнені, що будуть відмінниками. Тому перший поганий досвід завжди розчаровує. Особливо після усіляких закидів.

Знизьте вимоги до дитини, орієнтуйте її на компетенції, а не оцінки, допоможіть розібратися з пробілами у знаннях — і маленький школяр із задоволенням бігтиме до школи", — радить психолог

Буллінг: найгірший спосіб того, що школяр не хоче ходити до школи – буллінг. І навіть якщо дитина не є жертвою знущань. Будучи свідком подібного чадо не знає як поводитись і що робити. Тому що бачити, як знущаються з інших може стати важким нервовим потрясінням.

"Зрозуміти ситуацію можна, якщо терпляче та доброзичливо розпитати, як спілкуються діти на перерві, кого в класі бояться (немає таких), з ким хочуть і з ким не хочуть грати і чому, як жартують один з одним, на що інші діти ображаються. Якщо йдеться про буллінг, батьки повинні звертатися до педагогів. Зараз є закон "Про запобігання буллінгу і цілий алгоритм, як діяти. Іноді доведеться вирішувати питання навіть не на рівні школи", — зазначає психолог.

Нагадаємо, що портал "Коментарі" раніше публікував, що під Рівним школярі замість дистанційного навчання копали картоплю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини