Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вступ на бакалаврат в 2022 році: що слід знати абітурієнтам
commentss НОВИНИ Всі новини

Вступ на бакалаврат в 2022 році: що слід знати абітурієнтам

Вступники мають зареєструватися для того, щоб мати змогу скласти тестування

30 березня 2022, 18:25
Поділіться публікацією:

Міністерство освіти і науки України ще працює над змінами щодо процесу вступу абітурієнтів в 2022 році. Однак абітурієнтів просять пройти реєстрацію на ЗНО, хоча й форма тестів в поточному році буде змінена. Планується провести мультипредметний тест з української мови, історії України та математики. Повідомлялося, що там буде 60 питань по 20 питань з кожного предмета.

Вступ на бакалаврат в 2022 році: що слід знати абітурієнтам

Фото ілюстративне / Pixabay

"МОН розробляє Порядок зарахування до закладів вищої освіти у 2022 році, в якому буде докладно описано вступний процес. Розробка механізму складання іспиту також знаходиться на фінальній стадії", — написав Сергій Шкарлет.

На сайті Українського центру оцінювання якості освіти вказано — вступники, що мають намір подавати документи до закладів вищої освіти, мають пройти реєстрацію для участі в ЗНО до 9 квітня 2022 року та створити реєстраційну картку. Всі зареєстровані зможуть брати участь у вступних випробуваннях.

Ті, хто не пройшов реєстрацію, ще мають час. В реєстраційній картці треба заповнити поля для вибору предметів ЗНО/ДПА попри скасування цьогоріч ДПА.

Ті вступники, які наразі перебувають на окупованих територіях або на територіях, де тривають активні бойові дії, можуть звернутися до знайомих, друзів, родичів аби для них сформували реєстраційні картки, вказавши прізвище, ім’я, по батькові, дату народження й номер паспортного документа. Більше інформації — читайте на сайті УЦОЯО.

Станом на 30 березня працюють заклади професійної освіти в 15 областях, навчання проходить дистанційно. Не відновився процес в двох областях, у восьми регіонах навчання продовжено частково. Заклади фахової передвищої освіти працюють в 23 регіонах. В 17 областях України відновилися пари у студентів закладів вищої освіти, в трьох областях студенти ще на канікулах, в трьох інших освітній процес відновився частково.

Як ми писали раніше, МОН ухвалило зміни в навчальному процесі для студентів та аспірантів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини