Головна Новини Суспільство Наука та освіта МОН ухвалило зміни в навчальному процесі для студентів та аспірантів
commentss НОВИНИ Всі новини

МОН ухвалило зміни в навчальному процесі для студентів та аспірантів

В період воєнного стану призупинено атестацію на звання доктора наук та змінено форму атестації студентів

24 березня 2022, 11:30 comments1064
Поділіться публікацією:

МОН ухвалило зміни в навчальному процесі для студентів та аспірантів

Фото ілюстративне / Pixabay

З 14 березня в Україні відновлено навчальний процес в закладах освіти, на заняття вийшли й студенти закладів професійно-технічної освіти та закладів вищої освіти. 

"Всупереч найскладнішому часу в Україні ми продовжуємо здійснювати освітній процес там, де дозволяє безпекова ситуація", — зазначив Сергій Шкарлет.

Наразі на навчання вийшли дистанційно студенти в 14 областях України. Відновлено процес в професійно-технічних закладах семи областей, не навчаються в закладах професійно-технічної освіти в чотирьох областях України.

Крім того, коледжі (фахової передвищої освіти) працюють в 19 областях дистанційно або змішано. Частково не відновилося навчання в коледжах в чотирьох областях, не проводиться навчання в одній області.

Студенти університетів, академій та інститутів вийшли на навчання в 15 областях України та в ще в двох областях виші працюють частково. В чотирьох областях університети пішли на канікули, в одній області не працюють.

В 2022 році відповідно до наказу міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, керівникам навчальних закладів фахової передвищої та вищої освіти можуть на свій розсуд визначати, яку форму атестації запропонувати студентам. Документ передбачає, що кількість кредитів ЄКТС, які передбачені на практику може бути меншою за ту, що передбачена в стандарті, якщо кількість кредитів з інших освітніх компонентів буде збільшена. Тобто загальна кількість кредитів ЄКТС за освітньою програмою не може бути меншою, ніж того вимагає стандарт.

Аспіранти, молоді вчені, що мали захиститися на звання доктора філософії, зможуть пройти атестацію після завершення воєнного стану. Такі зміни ухвалило Міністерство. Адже через бойові дії наразі в деяких вишах неможливо або складно провести атестацію здобувачів ступеня доктора філософії у визначені стандартами строки. Тому не буде враховуватися період воєнного стану та три місяці після його скасування при  обрахунку строків атестації.

За словами міністра освіти і науки, в період з 24 лютого до 24 березня ворог обстріляв 566 закладів освіти, 73 з них зруйновано повністю.

"Кожен із нас робить все можливе аби перемога була ближче: хтось голіруч зупиняє танки, хтось виходить на протести в окупованих містах, хтось готує найсмачнішу їжу для наших військових, хтось звертається в молитві до Бога, а хтось продовжує вчити і навчатися та міцно тримати освітній фронт. Саме завдяки такій взаємодії та зусиллям гордого народу, який любить свою Батьківщину понад усе, провалилися плани загарбників захопити нашу землю", — наголосив міністр.

Як повідомляв портал, експерти пояснили, чому не всі компанії йдуть з російського ринку й як санкції впливають на економіку агресора.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://mon.gov.ua/ua/news
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини