Головна Новини Суспільство Наука та освіта Виявлено найстаріший багатоклітинний організм на Землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Виявлено найстаріший багатоклітинний організм на Землі

Вчені знайшли унікальний організм, якому мільярд років, і він може виявитися найдавнішим на планеті

30 квітня 2021, 22:20
Поділіться публікацією:

У Шотландському нагір'ї дослідники виявили маленьку скам'янілість віком один мільярд років, яка може стати "відсутньою ланкою" еволюції життя на планеті.

Виявлено найстаріший багатоклітинний організм на Землі

Виявлено найстаріший багатоклітинний організм / Фото: University of Sheffield in the UK

Вчені говорять, що ця знахідка демонструє існування двох абсолютно різних типів клітин. Вона належала древньому організму, який перебував між одноклітинними та багатоклітинними істотами. Ця скам'янілість може пролити світло на те, як одноклітинні організми могли перетворитися в багатоклітинних.

Палеобіолог Чарльз Веллман з Університету Шеффілда зазначив, що новий організм, який назвали Bicellum brasieri, дуже добре зберігся, що навіть видно його структура.

Давня скам'янілість може бути важливою частиною еволюції життя на Землі, вона допоможе з'ясувати, де розвивалися конкретні форми життя. Один з найбільших суперечок про походження життя полягає в тому, чи виникла вона в солоних океанах або в прісноводних земних озерах.

"Те, що ми бачимо в Bicellum, є прикладом такої генетичної системи, що включає міжклітинне склеювання і поділ, які могли бути включені в геном тварин півмільярда років потому", — зазначив дослідник.

Нагадаємо, що група американських біологів виявила біля острова Фенікс — архіпелагу в Тихому океані, що є морським заповідником, бактерії, яких не бачить вроджений імунітет людини. Вчені говорять, що їхнє відкриття змушує по-іншому поглянути на загальноприйняте переконання, що імунітет людини практично універсальний і здатний розпізнати будь-які мікроорганізми.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що група вчених з Національного управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору (НАСА) і Німецького центру авіації та космонавтики в ході експерименту з'ясувала, що спори чорної цвілі деякі час можуть існувати на поверхні Марса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини