Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вивчати китів, криль і крижану рибу: українські вчені вирушили збирати нові дані про Південний океан
commentss НОВИНИ Всі новини

Вивчати китів, криль і крижану рибу: українські вчені вирушили збирати нові дані про Південний океан

Це буде третій сезон роботи унікального комплексу "Ферібокс"

8 грудня 2020, 14:59
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 8 грудня, почалася нова експедиція двох українських вчених в Південному океані. Збирати нові дані вирушили представниці Національного антарктичного центру та Українського центру екології моря Карина Вишнякова і Юлія Іванчикова.

Вивчати китів, криль і крижану рибу: українські вчені вирушили збирати нові дані про Південний океан

ФОТО: З відкритих джерел

"Це буде третій сезон роботи унікального і єдиного в усій Антарктиці програмно-апаратного комплексу "Ферібокс", за допомогою якого одночасно вимірюються 14 фізичних, хімічних і біологічних характеристик морського середовища. Саме за показниками "Ферібоксу" морські біологині визначати точки відбору зразків", — розповіли в прес-службі Міністерства освіти та науки України.

Вчені планують вивчати китів, антарктичний криль, крижану рибу, а також паразитів промислових риб.

Відомо, що експедиція триватиме до березня наступного року в районі традиційних економічних інтересів України. Він охоплює акваторії у Південних Оркнейських островів, Південних Шетландських островів, протоку Брансфілд.

У Міністерстві освіти та науки відзначили, що українські дослідники отримують можливість вивчати Південний океан навіть зараз, коли в Україні немає жодного науково-дослідного судна, а рибальська індустрія за допомогою вчених може краще прогнозувати райони промислу і майбутні улови.

Нагадаємо, що раніше "Коментарі" повідомляли, що найбільший у світі айсберг А68 відобразили на фото. Знімки зробили пілоти Британських сил на Південноатлантичних островах. Повідомляється, що в цей час айсберг рухається через Південний Антарктичний фронт, наближаючись на своєму шляху до острова Південна Георгія.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини