Головна Новини Суспільство Наука та освіта Випромінювання потужного вибуху з іншої галактики накрило нашу планету: що кажуть вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Випромінювання потужного вибуху з іншої галактики накрило нашу планету: що кажуть вчені

Проходження випромінювання через Сонячну систему відстежили космічні апарати

15 січня 2021, 16:47
Поділіться публікацією:

Фахівці заявили, що на нашу планету обрушилося випромінювання через сильний вибух в галактиці NGC 253. Величезний сплеск приніс з собою викид енергії, яка в рази потужніша за Сонце. Інформація про це розміщена на сайті The Independent.

Випромінювання потужного вибуху з іншої галактики накрило нашу планету: що кажуть вчені

Випромінювання вибуху з іншої галактики накрило планету. Фото: unsplash

Відповідно до припущень вчених, вибух міг виникнути через рідкісну потужну нейтронну зірку — магнетар.

"Наше Сонце — цілком звичайна зірка. Коли вона помре, вона стане більше і стане зіркою червоного гіганта. Після цього вона перетвориться в невелику "компактну" зірку, яка називається білим карликом", — пояснив автор цього наукового дослідження Соєбур Раззак.

Також експерт розповів, що зірки, які набагато більші за Сонце, вибухають в наднову, а потім залишають після себе невелику нейтронну зірку. Саме вони і є причиною того, що у Всесвіті відбуваються потужні вибухи, як цей.

Крім того, фахівці помітили, що сильний спалах — перший зафіксований з моменту запуску космічного гамма-телескопа Fermi в 2008 році. Дані, отримані в цьому науковому експерименті, дуже важливі, оскільки дозволяють експертам побачити картину космосу набагато масштабніше і дізнатися її краще.

Галактика, з якої стався спалах, розташована за межами нашого Чумацького Шляху — приблизно на відстані 3,5 мільйона парсеків.

Як повідомляло видання "Коментарі", що відбудеться з Землею після загибелі Сонця. Вчені з Корнельського університету в США прийшли до висновку, що приблизно через п'ять мільярдів років Сонце зникне, ставши мертвою зіркою. Раніше ж було прийнято вважати, що всі планети повністю зникнуть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини