Головна Новини Суспільство Наука та освіта Відомий вчений передбачив, що чекає людство: його слова змушують тремтіти
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомий вчений передбачив, що чекає людство: його слова змушують тремтіти

Радянський мислитель зміг з великою точністю передбачити майбутнє

15 грудня 2020, 17:04 comments1233
Поділіться публікацією:

Російський і радянський вчений Костянтин Едуардович Ціолковський, завдяки якому з'явилися на світ теоретичні основи космонавтики, колись вимовив пророчі слова. Так, він сказав, що тварин вже немає, а залишилася одна тільки людина.

Відомий вчений передбачив, що чекає людство: його слова змушують тремтіти

Костянтин Ціолковський. Фото: planet-today

Ці слова були опубліковані в науковому виданні ще на початку двадцятих років минулого століття. На той момент пророцтво сприймалося суспільством як страшенно цікава, але така абстрактна фантастика. Тоді здавалося, що ці слова ніяк не можуть бути пов'язані з реальним світом або мати до людства хоч якесь відношення. Як бачимо сьогодні, пророцтво з кожним днем все більше стає схожим на правду. Виходить, що радянський мислитель і філософ ще в минулому столітті зміг передбачити майбутнє людства.

Ціолковський говорив, що клімат на нашій планеті поступово буде змінюватися — змін не уникнути як в океані, так і в атмосфері. Тварин незабаром теж не стане, вони практично зникнуть.

"Тварин вже немає. Залишилася одна людина. Харчування тільки рослинне. Припиняться вбивства не тільки людей, а й тварин", — заявляв Ціолковський.

Звичайно ж, не всі його слова виявилися пророчими на даний момент, але людство вже рухається в ту сторону розвитку, про яку розповідав колись вчений.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, відомий винахідник і футуролог передбачив, що чекає людство з 2021 по 2099. Реймонд Курцвейл відомий всьому світу як винахідник і технологічний футуролог, який не боїться робити сміливі прогнози. Так, він упевнений в тому, що в недалекому майбутньому людство досягне майже необмеженого матеріального достатку, люди можуть стати безсмертними. А вся земна куля незабаром не зможе обходитися без штучного інтелекту, який в рази перевищуватиме людський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини