Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені знайшли помилку, яку допустили будівельники піраміди Хеопса
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли помилку, яку допустили будівельники піраміди Хеопса

Піраміда Хеопса збереглася до нашого часу в майже ідеальному стані

20 жовтня 2020, 19:07 comments2381
Поділіться публікацією:

Відома всьому світу піраміда Гізи або піраміда Хеопса, як виявилося, була створена з деякими недоліками. У виданні Express з'явилася публікація, згідно з якою фундамент піраміди виявився не зовсім квадратним. Про це пише видання lenta.

Вчені знайшли помилку, яку допустили будівельники піраміди Хеопса

Піраміда Хеопса. Фото: architectureguru

Незважаючи на те, що піраміда збереглася в досить непоганому стані, чотири з половиною тисячі років тому вона виглядала трохи інакше. У ті часи вона мала масу приблизно 6 мільйонів тон, а її поверхня спочатку була облицьована білим вапняком. Пізніше його видалили, щоб знайти йому застосування в інших проектах.

Експерти з дослідницького фонду Гленна Деша (США) і представники Асоціації досліджень Стародавнього Єгипту (AERA) виявили цікаву "ваду" в структурі піраміди. Вони знайшли 84 точки, на яких залишилися сліди від зовнішнього облицювального шару.

Фахівці розповідають, що їм довелося нанести ці позначки на сітку, що дало можливість застосувати лінійну регресію для визначення початкових розмірів піраміди. З'ясувалося, що з самого початку фундамент одного з чудес світу не був ідеально квадратним — відхилення видно на десятки сантиметрів. Незважаючи на це, творцям цієї споруди все ж вдалося максимально наблизитися до ідеальних пропорцій, що в ті часи було майже незбагненним завданням.

Раніше "Коментарі" писали, що археологи виявили в Перу зображення кішки віком 2000 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини