Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені знайшли нову користь після фізичних навантажень
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли нову користь після фізичних навантажень

Фізична активність пов'язана з більш низьким довгостроковим захворюванням тривоги в популяційному, масштабному дослідженні

14 вересня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Фізична активність може істотно запобігти ризику триваги, але важливість інтенсивності фізичних вправ, механізмів, специфічних за статтю і тривалістю ефектів залишається в значній мірі невідомою. До такого результату прийшли вчені з Швеції, опублікувавши статтю в журналі Frontiers in Psychiatry.

Вчені знайшли нову користь після фізичних навантажень

Фізична активність, фото з відкритих джерел

Вчені використовували дослідження про самопочуття 395 тисяч чоловік віком до 21 року. Майже 200 тисяч з них взяли участь в Васалоппет — масовій марафонській лижній гонці на 90 кілометрів.

"Лижники в гонці мали значно знижений ризик розвитку тривоги під час подальшого спостереження. Проте серед жінок більш високі фізичні характеристики (виміряні як час відділення для завершення гонки, проксі для більш високої дози тренування) були пов'язані з підвищеним ризиком занепокоєння в порівнянні з більш повільними лижними жінками", — сказано в дослідженні.

Для чоловіків остаточний час гонки істотно не впливав на ризик занепокоєння. Результати підтримують рекомендації залучення фізичної активності для зниження ризику занепокоєння як у чоловіків, так і жінок. Вплив рівня фізичного характеристика на ризик занепокоєння вимагає подальших розслідувань серед жінок. Вступ тривоги є загальними проблемами психічного здоров'я, за оцінками, в даний час впливають на досягнення до 10% населення в усьому світі і в два рази частіше за все серед жінок в порівнянні з чоловіками. Починається все, як правило, рано — в дитинстві, підлітковому віці або ранній дорослого життя. Додатково захворюваність може супроводжувати депресія або інші психічні захворювання.

Нагадаємо, 21-річна американка Енні Райт з Атланти, штат Джорджія вирішила відносини зі своїм судженим регулювати за допомогою договору про відносини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини