Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені знайшли докази історичної точності Біблії
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли докази історичної точності Біблії

Сюжети про іудейського царя Єзекію, про які розказано в Біблії, досить точні

8 жовтня 2020, 15:47 comments1303
Поділіться публікацією:

Американським дослідникам вдалося відшукати докази історичної точності Біблії. Тому що вже довго безліч вчених не можуть знайти відповідь, наскільки правдивою є дані, які в ній зазначені. Про це пише видання lenta.

Вчені знайшли докази історичної точності Біблії

Вчені знайшли докази історичної точності Біблії. Фото: pixabay

Археолог Том Мейер розповідає, що сюжети про іудейського царя Єзекію можна назвати достовірними. Інформація, про яку йдеться в Біблії, також є актуальною для планів по зміцненню влади в Єрусалимі, говорить Том.

Експерти знайшли печатку, пов'язану з монархом, коли були на розкопках в Офелії. За їхніми припущеннями, артефакт був створений ще в VIII столітті до нашої ери. На ньому набито ім'я персонажа з Біблії, тому справжність цінної знахідки не викликає ніяких сумнівів.

Том Мейер поділився, що використовувати даний артефакт могли в державних цілях, а також для підписання указів. В ті часи печатку прийнято було носити на шиї або прикріплювати до свого браслету. Варто зазначити, що вчені побачили на ній не тільки ім'я Єзекії, але і королівський орнамент.

Нагадаємо, археологи знайшли голову короля з невідомої раніше галереї скульптур. Фахівці протягом 6 тижнів займалися розкопками цього загадкового місця, щоб детально вивчити, що ж знаходиться під його руїнами. Вони прийшли в справжнє захоплення, коли побачили кам'яну голову, яка була натуральної величини з короною. Скульптура збереглася в досить непоганому стані: трохи був пошкоджений ніс і щелепа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини