Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені знайшли цвях з розп'яття Христа: фото і відео знахідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли цвях з розп'яття Христа: фото і відео знахідки

Всередині ящика лежав шматок залізного цвяха довжиною шість дюймів з вигнутим золотим хрестом

21 грудня 2020, 20:08
Поділіться публікацією:

Дослідники з Чехії зробили несподівану заяву: вони повідомили, що їм вдалося знайти в середньовічному монастирі міста Милевско частину цвяха з хреста, на якому був розп'ятий Ісус Христос. Відповідна інформація розміщена на сайті iDNES.cz.

Вчені знайшли цвях з розп'яття Христа: фото і відео знахідки

Вчені знайшли цвях з розп'яття Христа. Фото: obozrevatel

Розкопки проводилися групою експертів, якою керував Іржі Шінделарж. Мета їх дослідження полягала в тому, що вони шукали інформацію для створення цифрової 3D-моделі церкви Святого Джайлза.

В ході цього вони виявили нішу, яка виявилася входом у таємний коридор довжиною 6 метрів. Коли вони спустилися туди і почали вивчати приміщення, то несподівано натрапили на недоступну порожнину розміром 26х16 сантиметрів.

Фахівці дістали звідти залишки старого ящика, який був прикрашений золотом і сріблом. А на величезній золотій пластині, яка прикрашала кришку цього ящика, було намальовано хрест і дві букви "IR". Згідно зі словами вчених, літери можна розшифрувати з латинської як Jesus Rex, тобто Ісус Цар.

Всередині скриньки лежав шматок залізного цвяха довжиною шість дюймів з вигнутим золотим хрестом. Вони додають, що ті, хто ховав цей цвях сюди, вірили в те, що він був частиною однієї з реліквій, які були пов'язані з муками Ісуса Христа.

"Знахідка в Мілевському монастирі є надзвичайно важливим відкриттям з точки зору науки і християнської релігії. Нею відразу ж зацікавилися ієрархи Католицької церкви. Її культурну та історичну вартість неможливо переоцінити", — заявив Шінделарж.

Найближчим часом археологи мають намір продовжити лабораторні дослідження знайденої святині. Можливо навіть таке, що незабаром вона стане культурним надбанням Чехії і буде передана в один з костелів республіки, щоб віруючі люди могли туди приходити.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, вчені виявили докази історичної точності Біблії. Американським дослідникам вдалося відшукати докази історичної точності Біблії. Тому як вже досить довго безліч вчених не можуть знайти відповідь, наскільки правдивою є дані, які в ній зазначені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини