Головна Новини Суспільство Наука та освіта Археологи відкопали череп, якому 2 млн років (Фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

Археологи відкопали череп, якому 2 млн років (Фото)

Вчені вважають, що їм дуже пощастило, адже велика частина викопаних останків - це зуби

10 листопада 2020, 15:58
Поділіться публікацією:

Австралійські дослідники знайшли незвичайну знахідку на археологічних розкопках в Південній Африці. Археологи відкопали череп, якому за попередніми оцінками 2 мільйони років.

Археологи відкопали череп, якому 2 млн років (Фото)

Фото: BBC

Вчені відзначають, що ця знахідка зможе пролити світло на еволюцію людини. Експертиза показала, що череп належав представнику чоловічої статі виду Paranthropus robustus, якого називають "двоюрідним братом" Homo erectus, або людини прямоходячої — виду, який вважається прямим предком сучасної людини.

Залишки, які були знайдені в Ефіопії, свідчать про те, що ці два види існували приблизно в один і той же час, але Paranthropus robustus вимер раніше. Однак тоді Paranthropus robustus був набагато більш поширений, ніж наш найближчий предок.

Вчені припускають, що в цій частині Африки разом проживали 3 види людиноподібних істот, які конкурували між собою. Останки черепа демонструють міжвидові зміни, які допомагають сформулювати умовивід по "мікроеволюції" в межах всього людського роду.

Археологи відкопали череп, якому 2 млн років (Фото) - фото 2
Археологи відкопали череп, якому 2 млн років (Фото) - фото 3
Археологи відкопали череп, якому 2 млн років (Фото) - фото 4

Дослідниця доктор Анжеліна Ліс повідомила, що унікальність знахідки полягає в тому, що велика частина викопаних останків кістяка — це зуби. Оскільки це велика рідкість, вчені вважають, що їм дуже пощастило.

У виду Paranthropus robustus були великі зуби та значно менший мозок на відміну від Homo erectus, який мав великий мозок і маленькі зуби. Вчені припустили, що перший вид харчувався жорсткою їжею рослинного походження, наприклад, корінням і корою.

Дослідники відзначили, що складали все шматочки черепа воєдино протягом 300 годин.

Нагадаємо, "Коментарі" писали про те, що археологи знайшли мумію тваринного, і що ця знахідка змінює уявлення про цивілізацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини