Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені знайшли «близнюка» Місяця (фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли «близнюка» Місяця (фото)

Знайдений астероїд міг бути зміщений потужним ударом під час формування Сонячної системи близько 4 млрд років тому

4 листопада 2020, 13:53
Поділіться публікацією:

Міжнародній групі експертів вдалося виявити за Марсом "близнюка" Місяця, який, як з'ясувалося, був давно загубленим. Побачити його вони змогли завдяки тому, що стався сильний удар під час формування Сонячної системи близько 4 млрд років тому.

Вчені знайшли «близнюка» Місяця (фото)

Вчені знайшли «близнюка» Місяця. Фото: unsplash

Вперше вчені дізналися про існування астероїда 1 998 VF31 ще 22 роки тому, але тільки зараз їм вдалося встановити, що він має просто неймовірну схожість з Місяцем.

Фахівці з обсерваторії і планетарію Арма (AOP) в Північній Ірландії використовували Південну Європейську обсерваторію (ESO) і великий телескоп (VLT), щоб з'ясувати якомога більше деталей.

Доктор Апостолос Христу передбачає, що цей астероїд — це шматок Місяця. Але також не виключається ймовірність того, що це космічне тіло може бути марсіанського походження.

Вчені знайшли «близнюка» Місяця (фото) - фото 2
Вчені знайшли «близнюка» Місяця (фото) - фото 3
Вчені знайшли «близнюка» Місяця (фото) - фото 4

Відомо, що астероїд належить до групи марсіанських троянців, з'ясувати появу яких поки не вдалося нікому. Експерти розповідають, що вони обертаються навколо Сонця, слідуючи за ним під кутом приблизно 60 градусів. Як наслідок, троянські астероїди ніколи не обходять Марс, весь час залишаючись за ним.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, вчені заявили про процеси на Сонці, які торкнуться всього людства. Як виявилося, динозаври могли зникнути зовсім не через падіння метеорита, а через постійні процеси на Сонці. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини