Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені заявили, що динозаври не вимерли б, якби не падіння астероїда
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені заявили, що динозаври не вимерли б, якби не падіння астероїда

Гіпотеза вчених виявилася невірною

20 листопада 2020, 15:11 comments1072
Поділіться публікацією:








Відомо, що існувала гіпотеза про те, що динозаври вимерли б і без падіння метеорита. Але, як з'ясувалося, її правдивість виявилася помилковою, тому що величезні ящури зовсім не збиралися вмирати. Відповідна стаття про це опублікована у виданні Royal Society Open Science.

Вчені заявили, що динозаври не вимерли б, якби не падіння астероїда

Динозаври не вимерли б, якби не падіння астероїда. Фото: unsplash

Так, фахівцям з Університету Бата в Британії вдалося з'ясувати, що якби б падіння гігантського астероїда приблизно 66, 5 мільйонів років тому, то динозаври могли б жити й сьогодні.

"Є така гіпотеза, згідно з якою динозаври перебували в занепаді і без астероїда. Останній нібито лише прискорив їх вимирання. Але наше статистичне моделювання не підтверджує цю версію — ми вивчили різноманітність динозаврів напередодні падіння астроїда і виявили, що ніякого занепаду у швидкості видоутворення ящерів не було", — розповідають автори наукового дослідження.

Експерти також поділилися, що головна небезпека, яка могла загрожувати ящурам — прогалини в генеалогічних деревах. Проте нова інформація дозволяє припускати, що вони спокійно існували до падіння на Землю фатального астероїда.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, вчені заявили про процеси на Сонці, які торкнуться всього людства. Динозаври могли зникнути зовсім не через падіння метеорита, а через постійні процеси на Сонці. Адже воно є величезною розпеченій зіркою, у якій теж є свій термін життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини