Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені зафіксували величезні спалахи в атмосфері Юпітера
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені зафіксували величезні спалахи в атмосфері Юпітера

Спектрограф виявив всього 11 короткочасних яскравих спалахів, які тривали не більше 1,4 мілісекунди

29 жовтня 2020, 19:51
Поділіться публікацією:

Фахівці виявили ультрафіолетові спалахи в атмосфері Юпітера, які подібні спрайтам і ельфам на нашій планеті. Про це пише видання unian.

Вчені зафіксували величезні спалахи в атмосфері Юпітера

Вчені зафіксували величезні спалахи в атмосфері Юпітера. Фото: unsplash

Цей факт вдалося зафіксувати експертам з Південно-західного науково-дослідного інституту в США, результати своєї роботи вони вже опублікували в Journal of Geophysical.

Дане відкриття їм допоміг зробити ультрафіолетовий спектрограф на борту космічного апарату Juno. Він чітко відтворив 11 коротких спалахів, які тривали не більше 1,4 мілісекунди. Вони з'явилися в атмосфері газового гіганта на висоті 260 кілометрів над шаром, там тиск досягає атмосферного тиску на планеті на рівні моря (а це 1 бар).

Вчені абсолютно впевнені в тому, що подібне явище ніяк не можна вважати звичайними блискавками. Тому як в ньому переважали ультрафіолетові спалахи серії Лаймана, який з'являється через перехід електронів з порушених енергетичних рівнів в атомі водню на перший. Ці дані дозволили фахівцям припустити, що вони зафіксували TLE.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як на Землі з'явився кисень. На даний момент вченим вдалося встановити той факт, що коли залізо входить в контакт з сірою вулкана, то разом вони починають створювати пірит — мінерал, який дуже схожий на золото. І в процесі такої взаємодії з'являється кисень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини