Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені з'ясували, які дерева найкраще захищають від ультрафіолету
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, які дерева найкраще захищають від ультрафіолету

Канадські дослідники з'ясували, що тінь від кленів відмінно оберігає від ультрафіолетового випромінювання

30 вересня 2020, 15:45
Поділіться публікацією:

Згідно з науковими дослідженнями, найкраще від ультрафіолетового впливу захищає пурпурний королівський клен Acer platanoides. А також з цим завданням непогано справляються дуб і бук, передає видання vokrugsveta.

Вчені з'ясували, які дерева найкраще захищають від ультрафіолету

Які дерева найкраще захищають від ультрафіолету. Фото: pixabay

Фахівці, які провели це дослідження, опублікували його результати в журналі Urban Forestry & Urban Greening. Щоб це з'ясувати, їм знадобилося вивчити сонцезахисні якості 64 дерев 16 порід.

Експеримент зайняв два роки, протягом яких учені спостерігали за потужністю ультрафіолетового випромінювання в тіні дерев і на відкритому просторі.

Одна з авторів дослідження Сіваджанані Сівараджа, яка працює в Університеті Торонто, розповіла, що дерева — ніщо інше, як елемент інфраструктури охорони здоров'я. Тому зміни клімату останні кілька років привели до того, що літо стає більш спекотним і тривалим. Також дуже важливо почати оцінювати захисні можливості дерев вже зараз, щоб віддати перевагу тим породам дерев, які найкраще захищають від ультрафіолету.

Ще експерт додала, що в місті, де багато бетонних стін і дорожнього покриття, потрібно значно розширити площі з зеленими насадженнями. Оскільки листя може убезпечити від інтенсивного впливу сонячних променів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, вчені змогли побачити кольору, недоступні людському оку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини