Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені з'ясували, що знаходиться за межами Всесвіту
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, що знаходиться за межами Всесвіту

Він продовжує розширюватися з величезною швидкістю

16 вересня 2020, 16:43 comments1524
Поділіться публікацією:

Вченим вдалося встановити, що Всесвіт з'явився близько 13.75 млрд років тому, і за цей час встиг розширитися до своїх теперішніх розмірів. Про це пише видання lenta.

Вчені з'ясували, що знаходиться за межами Всесвіту

Межі Всесвіту. Фото: unsplash

Також науково доведено, що Всесвіт збільшується швидкими темпами. Найвіддаленіший його край називається поверхнею останнього розсіювання. Саме там утворюються і надходять фотони реліктового випромінювання, які з'явилися відразу після Великого вибуху.

А ось те, що знаходиться за поверхнею останнього розсіювання, з'ясувати поки не вдалося. Дослідники не можуть "дістати" туди, тому що в тому місці не працює випромінювання. Тому їм доводиться тільки робити припущення з приводу того, що ж може ховатися за межами Всесвіту.

Якщо вірити теорії Лямбда-CDM, то галактики віддаляються одна від одної з прискореним темпом. Але настане момент, коли цей темп перевищить світлову швидкість, і вони зникнуть з нашого поля зору, опинившись за межами доступного нам простору. Виходячи з цього, вчені припускають, що за видимою межею Всесвіту може ховатися неймовірний простір, який в рази більше за сам Всесвіт.

Нагадаємо,  як буде виглядати Земля, коли розтануть всі льодовики (відео).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини