Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені з Оксфорда створили тест, що визначає COVID-19 в організмі людини за 5 хвилин
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з Оксфорда створили тест, що визначає COVID-19 в організмі людини за 5 хвилин

Автори винаходу планують до кінця року запатентувати тест і отримати на нього ліцензію, а вже за пів року запустити масове виробництво

16 жовтня 2020, 21:29
Поділіться публікацією:

Британські вчені з Оксфордського університету винайшли експрес-тест, який визначає в організмі людини наявність вірусу COVID-19. Результат тесту можна отримати протягом менш ніж 5 хвилин. Інформація про тест опублікована в науковому дослідженні "Виявлення та ідентифікація вірусів", повідомляється на сервері MedRxiv.

Вчені з Оксфорда створили тест, що визначає COVID-19 в організмі людини за 5 хвилин

Джерело: fotovmire.ru

Так, відомо, що принцип роботи тесту полягає в наступному: в мазках біологічних рідин людини не виявляють геном вірусу, як це відбувається при стандартному тестуванні, а "підсвічують" вірусні частки короткими флуоресцентними ланцюжками ДНК. У разі наявності коронавірусу, його виявляють за допомогою мікроскопа, який створює зображення зразка, де видно помічені вірусні "частки".

Творці цього методу відзначають, що така діагностика коронавірусу є високоточною, а також швидкої й економічно вигідніше в порівнянні зі стандартним тестуванням.

Вчені переконані, що їх експрес-тест допоможе значно прискорити діагностику хворих на коронавірус в порівнянні з теперішній ПЛР-тестуванням, а ще давати більш точний результат.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що від коронавірусу помер популярний український блогер.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини