Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені виявили в антисептиках небезпечну речовину
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили в антисептиках небезпечну речовину

Американські вчені в ході дослідження виявили, що в деяких популярних антисептиках бензол міститься в дуже великій кількості

30 квітня 2021, 11:45
Поділіться публікацією:

У період пандемії коронавірусної інфекції, попит на антисептичні засоби істотно виріс. Але користуватися ними регулярно експерти не рекомендують, щоб не страждала шкіра рук. Але як виявилося, це не найстрашніше.

Вчені виявили в антисептиках небезпечну речовину

У складі антисептиків знайшли небезпечну речовину (фото з відкритих джерел)

Американські фахівці проаналізували популярні антисептичні засоби на ринку і заявили, що у багатьох досліджених зразків у складі виявилася речовина, яка викликає рак. Її норма перевищувала допустиму у кілька разів. Цією речовиною є бензол, яку ВООЗ відносить до категорії найбільш небезпечних хімікатів. Експерти компанії Valisure відзначили, що з 260 перевірених зразків у 21 пляшці антисептика бензол містився в надмірній кількості, а при попаданні в організм він викликає ураження шлунково-кишкового тракту і в цілому є високотоксичним. Такі дані викликають тривогу і вказують на серйозний ризик для здоров'я населення, яке регулярно користується санітайзером.

Крім того, в деяких антисептиках вчені виявили високий рівень метанолу, а ці засоби, згідно зі словами експертів, не повинні містити його взагалі, попри спиртову основу.

Нагадаємо, що через пандемію коронавірусної інфекції в усьому світі збільшився попит на антисептичні засоби для рук. Але протягом 2020 року в різних країнах почали реєструвати отруєння і летальні випадки після використання цих засобів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що антисептичні засоби — корисна річ, особливо, в дорозі або під час прогулянки в парку. А в цьому році, на тлі пандемії коронавірусу, цей предмет став мало не "хітом сезону". Але дуже важливо вміти вибирати правильний антисептик. Яких компонентів в ньому бути не повинно?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини