Головна Новини Суспільство медицина Вчені б'ють на сполох: люди почали вмирати від антисептиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені б'ють на сполох: люди почали вмирати від антисептиків

Багато людей використовують антисептики не за призначенням

3 грудня 2020, 15:10 comments1610
Поділіться публікацією:

Через пандемію коронавірусної інфекції в усьому світі збільшився попит на антисептичні засоби для рук. Але протягом 2020 року в різних країнах почали реєструвати отруєння і летальні випадки після використання цих засобів.

Вчені б'ють на сполох: люди почали вмирати від антисептиків

антисептик | фото: Shutterstock

Експерт в науковому журналі BMJ пише, що в дезінфекційні засоби, які продаються у вигляді гелів, рідин і піни, додають небезпечні речовини, але вони не вказані в складі продукції. Вчені побоюються того, що люди недостатньо обізнані про те, що антисептики можуть бути токсичні і їх не можна приймати всередину.

В цьому році в одному з американських штатів через неправильне використання цього засобу померло троє людей, ще один осліп. Подібні випадки зареєстрували також у Великобританії, де зросла кількість отруєння антисептиками на 65%.  В Якутії від вживання антисептика померло 7 осіб, ще двоє потрапили до лікарні у важкому стані.

Експерт переконливо просить взяти до уваги наступні заходи профілактики отруєнь дезінфекційними засобами. В першу чергу, необхідно зберігати засоби якомога далі від дітей і не продавати їх у великих обсягах, а пляшечки зі засобом повинні бути зі спеціальним блокуванням.

Виробники повинні вказувати на етикетках чіткі рекомендації по використанню антисептика і небезпеку при прийомі всередину цієї речовини. Також в деяких відділеннях лікувальних установ антисептичні засоби не повинні бути в загальному доступі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що при покупці антисептика варто уважно вивчити його склад. Вчені розповіли, яких компонентів він не повинен містити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ад

3 грудня 2020, 15:45

Похоже на действие метилового спирта...


Новини