Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені виявили дві екзопланети, які складаються з води і металів
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили дві екзопланети, які складаються з води і металів

Нові небесні тіла називаються TOI-1266b і TOI-1266с

28 жовтня 2020, 14:27
Поділіться публікацією:

Виявлені вченими планети називаються TOI-1266b і TOI-1266с, передає видання lenta.

Вчені виявили дві екзопланети, які складаються з води і металів

Вчені виявили дві екзопланети. Фото: unsplash

Відкриття вдалося зробити експертам з Женеви і Берна. Вони з'ясували, що ці екзопланети знаходяться за межами Сонячної системи в 120 світлових роках від нас. Також відомо, що вони розташовані на досить близькій відстані від зірки, тому їм знадобиться від 11 до 19 діб, щоб повністю обернутися навколо неї.

Ще фахівцям вдалося дізнатися, що на TOI-1266с така ж температура, як і на Венері, і це не дивлячись на те, що вона розташована набагато ближче до Сонця, ніж Венера.

Вчені дотримуються думки, що обидві екзопланети складаються зі скелястих порід і металів, а інша їх половина наповнена водою. Вони кажуть, що розмір TOI-1266b в два рази більше, ніж наша планета, а TOI-1266с — в півтора раза. Тому перше відкриття вони віднесли до класу "мінінептуна", а друге — до "суперземлі".

Нагадаємо, "Коментарі" писали, в NASA підтвердили, що на сонячній стороні Місяця є вода. Про це повідомив гендиректор космічного агентства Джим Брайденстайн на своїй сторінці в Twitter. Відкриття вдалося встановити за допомогою телескопа SOFIA, розповідає Джим. Апарат зробив знімок молекули у воді кратера Клавіус, який навіть можна розгледіти з нашої планети. Варто зазначити, що раніше експерти дотримувалися думки, що на освітленій стороні Місяця ніяк не може бути води, тому що вона там дуже швидко випаровується.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини