Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені відтворили образ Лохнеського чудовиська: яким воно могло бути (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені відтворили образ Лохнеського чудовиська: яким воно могло бути (ФОТО)

Доктор Пол Скофілд разом з іншими дослідниками спробував відтворити образ Лох-Неського чудовиська, і воно могло бути зовсім іншим

20 січня 2022, 19:55
Поділіться публікацією:

Мабуть, усі чули легенду про чудовисько, яке мешкало в шотландському озері Лох-Несс. Люди, які стверджували, що бачили монстра, описували його довгу шию та невелику голову. Але як припустив учений Пол Скофілд, справжній монстр, не міг би так довго тримати голову над водою.

Вчені відтворили образ Лохнеського чудовиська: яким воно могло бути (ФОТО)

Лох-неське чудовисько (фото з відкритих джерел)

Дослідник припускає, що Лох-Неське чудовисько мало трохи інший вигляд, ніж той, що описують свідки й тиражують ЗМІ. Якщо раніше його порівнювали з плезіозавром (вимерлим видом ящірок-гігантів), то зараз вчені сумніваються, оскільки вивчили скам'янілість одного з видів таких ящірок. Виявилося, якби Нессі належало до їхнього виду, то не могло б так довго тримати голову над водою.

Вчений Пол Скофілд каже, що маленький череп істоти зазнавав сильної гравітації, якщо вона підіймала його надто високо. Разом із колегами він провів комп'ютерну томографію останків еласмозавра та з'ясував, що доісторична істота опускала голову таким чином, щоб харчуватися з морського дна.

Вчені відтворили образ Лохнеського чудовиська: яким воно могло бути (ФОТО) - фото 2

Але насправді доктор Скофілд скептично ставиться до того, що Нессі існує, і каже, що це ще один доказ того, що монстр – міф.

Нагадаємо, що на глибині 200 метрів шотландського озера Лох-Несс, яке славиться легендою про стародавнє чудовисько, зафіксували загадкову фігуру. І хоча вчені неодноразово спростовували існування Нессі, багатьом ентузіастам цікаво, що зафіксував гідролокатор круїзного судна.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені на території Польщі виявили останки найдавнішого морського чудовиська, який жив приблизно 150 мільйонів років тому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини