Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені знайшли ще одну корисну властивість марихуани
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли ще одну корисну властивість марихуани

Результати дослідження зможуть допомогти людям, які страждають від тремору кінцівок

23 березня 2021, 20:45
Поділіться публікацією:

Відомо, що медичний канабіс може допомогти розслабитися та зняти біль під час серйозних хвороб. Препарат дозволено використовувати в лікувальних цілях у багатьох країнах.

Вчені знайшли ще одну корисну властивість марихуани

Медична марихуана: вчені знайшли ще одну властивість препарату. Фото: РБК

Нещодавно вчені з'ясували, що марихуана має ще одну корисну властивість — вона усуває тремтіння тіла. Про це повідомляється у науковому виданні ScienceDaily.

Вчені із Копенгагенського університету у результаті дослідження зробили висновок — ін'єкція канабіноїдів у спинний мозок знижує есенціальний тремор. Простіше — марихуана допомагає усунути тремтіння деяких частин тіла.

Експерименти проводили на мишах. Вчені пояснили, що марихуана активує астроцити. Це клітини, які підтримують нейрони. Ті ж вивільняють аденозин. Саме він заспокоює нервову систему та припиняє тремор.

Вчені вважають, що цей дослід допоможе медичній сфері та людям, які страждають від постійного тремтіння.

Після експериментів над мишами науковці із Копенгагенського університету впроваджуватимуть досліджувані методи на людях.

Нагадаємо, раніше дослідження, опубліковане у виданні Journal of General Internal Medicine, розповіло про наслідки неправильного вживання лікарських засобів, а також про те, у чому небезпека ігнорування побічних ефектів, що виникають від препаратів. Детальніше про експеримент та його результати читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що буде, якщо довго не чистити зуби. Було проведено експеримент, участь у якому взяло 40 осіб. Вони три тижні не доглядали за зубами. Що із цього вийшло, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини