Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені створили найміцніший клей на планеті: з чого він зроблений
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені створили найміцніший клей на планеті: з чого він зроблений

Вчені з Окріджської національної лабораторії Міністерства енергетики США створили найміцніший клей на планеті

30 січня 2022, 08:55
Поділіться публікацією:

Американські дослідники створили найміцніший клей, який можна використовувати в аерокосмічній, автомобільній та будівельних галузях. Про це повідомляє журнал The Scientist.

Вчені створили найміцніший клей на планеті: з чого він зроблений

Створено найміцніший клей у світі (фото з відкритих джерел)

Вчені вивчили хімічну структуру звичайного пластику та перетворили його на багаторазовий клей з унікальними властивостями. Як відправну точку при виробництві речовини експерти використовували полістирол-b-полі(етилен-со-бутилен)-b-полістирол (важливий термопластичний еластомер, який поводиться як гума, не піддаючись вулканізації, — прим. авт.). Джерелом для виготовлення міцного клею став каучукоподібний полімер, який використовується в зубних щітках, обплетенні автомобільного керма. Але дивовижними та потужними властивостями клей наділили, змінивши хімічну структуру.

Результат був досягнутий за допомогою процесу, відомого як динамічна зшивка, яка дозволяє з'єднувати зазвичай несумісні матеріали.

Вчені відзначили, що кілька крапель створеної речовини можуть утримувати на вазі близько 136 кілограмів вантажу, а ще новий клей не втрачає своїх властивостей при температурі до 204 градусів за Цельсієм.

Нагадаємо, що винахідники з усього світу постійно створюють нові технології, роботизовані прилади, які полегшують життя людини. Працівники компанії Sengeld розробили лампи для освітлення, які можуть спостерігати за біометричними показниками людей, що знаходяться в кімнаті.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що спеціалісти з Техаського університету створили унікальну пігулку, яка здатна швидко очистити забруднену воду.

Читайте також, що у США створюють реактивне паливо із кукурудзяних відходів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини