Головна Новини Суспільство Наука та освіта Створено пігулку, яка швидко очищає забруднену воду
commentss НОВИНИ Всі новини

Створено пігулку, яка швидко очищає забруднену воду

Фахівці з Техаського університету створили унікальну пігулку, яка здатна швидко очистити забруднену воду

21 листопада 2021, 09:30
Поділіться публікацією:

Американські фахівці представили свою нову розробку – пігулку, здатну за одну годину продезінфікувати літр води та зробити її придатною для пиття.

Створено пігулку, яка швидко очищає забруднену воду

Як очистити воду (фото з відкритих джерел)

Вчені повідомляють, що їхня розробка значно спростить життя населенню, яке не має доступу до чистої питної води. Пігулка створена на основі матеріалу гідрогелю з активованим вугіллям. При додаванні у воду вона вивільняє перекис водню і разом з активованим вугіллям нейтралізує бактерії з ефективністю понад 99,999% без побічних продуктів.

Дослідники продовжують свою роботу, щоб зробити засіб ще ефектнішим, вони сподіваються, що в майбутньому така таблетка зможе знищувати різні патогени у воді й при цьому буде доступною для населення.

Згідно з даними ВООЗ, третина населення планети зараз зазнає труднощів із чистою водою, а до 2025 року, якщо не вживати жодних заходів, то у половини населення буде дефіцит питної води.

Нагадаємо, що дослідники із Массачусетського технологічного інституту розповіли, як легко очистити воду на 99%. Вони запропонували використати молоду деревину, так звану ксилему, яка розташовується безпосередньо під корою дерев. Фільтр, створений із цієї деревини, буде ефективно справляється з бактеріями й навіть глиною, в результаті вода стає прозорішою.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що нідерландський еко-активіст винайшов пристрій, який не допустить потрапляння пластику до океанських вод.

Читайте також, що китайська компанія Xiaomi створила "розумний" очищувач води, який здатний взаємодіяти з програмою Mi Home через смартфон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини